Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sute de sibieni au participat la slujba de Sfintire a Apei

Sute de sibieni au asista astăzi la ceremonialul de Sfinţire a Apei în Piaţa Mare. După slujba de de liturghie, care a fost oficiată în toate bisericile din oraş, preoţii alături de cei care au participat la slujbă, s-au îndreptat spre Piaţa Mare, unde Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza a sfinţit apa de Bobotează.

„Am fost prima dată la slujbă la Mitropolie, apoi ne-am îndreptat alături de ceilalţi credincioşi spre Piaţa Mare. A fost o slujbă tare frumoasă şi plec acasă cu apă sfinţită şi cu inima mai uşoară” a spus Leazea Ştefana.

Clericii au împărţit câteva sute de sticle cu apă sfinţită, iar cei care nu au ajuns în Piaţa Mare îşi pot lua aghiazmă de la Catedrala Mitropolitană. Biserica Ortodoxa celebrează în această zi botezul lui Iisus în râul Iordan de către proorocul Ioan Botezatorul.

Potrivit tradiţiei, la Bobotează se săvârşeşte slujba de sfinţire a apelor „Agheasma Mare”, care are semnificaţia simbolică de act de regenerare cosmică- pământul primeşte germenii noii creaţii, transfigurata prin sfinţirea apelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

bula

Acum 12 ani

\"Prosti da\' multi...\"
Raspunde

sibianu

Acum 12 ani

Am fost tratati ca niste animale cu apa din butoaie de plastic adusa printr-un furtun de la o gura de canal.Sa le fie rusine conducerii Mitropoliei Sibiu.Directia Sanitara Sibiu ce face?
Raspunde

oo

Acum 12 ani

doar nu te asteptai sa fii \"tratat\" cu lacrimile lui Hristos :D Si apropo, apa care prin conductele de sub Piata Mare e tot aia care curge la tine la robinet...tot Cibin sau Sadu bei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus