Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Al Aadi. A la Adi. Aladi. Ceri ce vrei, mananci ce vor

„De ce nu mergi la Alaadi?” „La Al Aadi? E mâncare arabă?” „Nu, la A la Adi!” „Ha?”. „A la Adi, ca la À La Carte”. Şi acolo m-am dus, după recomandarea amicului. Recomandarea era ceva mai largă: „mâncam acolo acum câţiva ani, ştiu că era ieftină, multă şi bună”. Doar că am greşit anotimpul.
Am ajuns cu greu, pentru că Strada Mirăslău zici că e tranşeu săpat pentru a stopa mulţimea de „Doreli” veniţi să se ghiftuiască după o zi de stat ascunsă de şefi şi viscol. Pe Mirăslău se încumetă puţine maşini, e îngheţată tun. Mai ales acum, după ce a mai nins, maldărul de gheaţă, stă în calea băii de ulei a maşini, precum stăteau oştenii lui Mircea la Rovine în faţa turcilor lui Baiazid. Şi în lupta cu gheaţa, frgul şi viforul, locul lui Adi pare o binecuvâtare. Şi în mare, chiar e.
Atmosfera nu e pretenţioasă, însă nu e nici un loc unde să-ţi fie teamă să-ţi pui coatele pe masă. E chiar curat, iar spaţiile din jurul meselor sunt generoase, chiar dacă sunt montate paravane de lemn menite să asigure discreţia mesenilor. Un lucru foarte bun, dealtfel.
Am cerut ca orice mesean obosit de iarna grea o ciorbă de burtă, o porţie de muşchi de vită cu cartofi ţărăneşti, însoţiţi protocolar cu un regiment bulgăresc de murături. Şi-un pepsi.
Şi-a venit ciorba de burtă. Da. Un da hotărât. Afirm cu tărie că ciorba de burtă de la Al Aadi, sau cum s-o fi numind localul, este dacă nu cea mai bună din oraş, e net superioară celei de la Kontiki. Am zis, acum puteţi arunca pietrele. Dacă nu credeţi, mergeţi să vedeţi. Dar aşteptaţi barem primăvara. E densă sau groasă, cum vreţi să-i ziceţi, de stă lingura dreaptă în mijlocul farfuriei. Smântâna ce-o însoţeşte e proaspătă de-ţi vine s-o mănânci pe toată pe pâine. Bună la gust, arătoasă şi bogată în bucăţi de carne, de nota zece.
În jurul mesei roiesc simultan doi ospătari. Unul îţi dă meniu, altul îţi ia comanda, celălalt vine cu ciorba... Nu ar fi bai, dacă nu ar încurca puţin lucrurile. Am cerut şi un muşchi de vită. Şi cum în meniu nu se dădeau mai multe detalii, am cerut o garnitură de cartofi ţărăneşti. Cartofii au venit, însă muşchiul de vită erau de fapt două şniţele tolănite pe un pat de ciuperci, lângă care tronau două-trei bucăţi de caşcaval pane. Era o porţie mare, ce să mai faci şi cu cartofii?
Există şi părţi care lasă de dorit: localul nu are reţea wireless şi durează destul de mult până vine comanda. Cea mai mare problemă a locului mi se pare toaleta. Afară e ger, iar toaleta este practic... afară. Nu chiar afară, însă construcţia care adăposteşte grupul sanitar este separată de clădirea restaurantului, lângă terasă. O fi bine vara, când toţi muşterii sug bere după bere, însă iarna nu e cel mai inspirat lucru.
Per ansamblu, Alaadi e un local unde merită să-ţi pironeşti caii, însă cu amendamentele mai sus amintite. Masa preacinstitului povestitor a fost de fix 55 de lei, plus-minus bacşişul lăsat chelnerilor.
Abu Hassan

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Claudiu

Acum 12 ani

Multumesc de articol, maine ma infiintez acolo. Daca ciorba e asa buna, am scapat, nu mai trebuie sa traversez orasul pana la kon tiki.
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

Mananc ln acel local de circa 15 ani si sant foarte multumit atat de produsele oferite cat si de profesionalismul si amabilitatea ospatarilor , nu mi-e rusine sa ma duc cu vreun invitat din afara sa luam masa ln acel restaurant . Ca sa spui ca ti-a adus altceva decat ai comandat nu cred ca a fost vreo problema ln a-si cere scuze ospatarul si a-ti aduce mancarea dorita .
Raspunde

rosu

Acum 12 ani

Eu ultima data am cam inghetat, la o masa langa intrare, singura libera, de altfel. Mancarea insa f. b.
Raspunde

Claudiu

Acum 12 ani

Am fost acolo :) , probabil a doua oara in viata :) . Ciorba buna dar nu se compara cu cea de la Kon Tiki. Am deplasari saptamanale in toata tara de multi ani si inca mai caut ciorba de burta mai buna decat la K T. Totusi o ciorba de burta foarte buna am gasit in zona oradea si la sebes, o ciorba aromata, cu multe legume, fosrte diferita de KT . Sa nu divaghez totusi :) . Servirea ok, ambianta cam kitsch dar ce pretentii poti sa ai de la un astfel de local... Minusuri spatiul pentru nefumatori f mic, nu aveam alternative decat masa mica de langa intrare (mentionata intr-un comentariu anterior), unde era f frig, sau la fumatori, unde a trebuit sa stau. Per ansamblu o sa mai merg, in detrimentul lui kontiki, pentru ca ciorba e ok si imi e mai usor sa ajung pe miraslau decat sa traversez orasul. Tineti-o tot asa cu cronicile acestea, foarte utile.
Raspunde

Marian

Acum 12 ani

am fost si eu acolo..recomand tuturor sa experimenteze gustoasele delicii culinare , specilalitatile casei cum ar fi Cordon Bleu Special , Muschi de porc Alaadi ,Piept de pui ,. Remarc de asemenea restaurantul cald si primitor , dar si pe seful de unitate de acolo cu calm si stapanire pe sine , diplomat , politicos si foarte persuasiv mi-a sugerat si m-a convins cu Cordonul Bleu Special ala cu sos de ciuperci..
Raspunde

Claudiu

Acum 12 ani

Completare: inca un mare plus, nu miroase a mancare, hainele sunt salvate de o excursie urgenta la curatatorie. Unul din putinele restaurante de acest gen unde nu iti imputi hainele cu miros greu de ciorba de burta si snitele.
Raspunde

sibian

Acum 12 ani

ca la noi la nimenia.super carciuma de servire numai vb. te baga in seama .bravo baietii
Raspunde

anonim

Acum 12 ani

daca ai comandat ceva si vi sa adus altceva de ce nu ai refuzat si sai tragi atentia ai gresit comanda.
Raspunde

miraslau

Acum 12 ani

este un restaurant decent, e adevarat nu e de fitze dar mancarea este foarte buna, localul este curat si personalul este prietenos. Ce pot sa spun este ca merg la acel local de cel putin 5 ani si cred ca in toti acesti ani mis-a intamplat o singura data sa nu imi placa ceva....dar atat, nu ca nu ar fi fost bun sau proaspat, pur si simplu nu era pe gustul meu. In rest ce pot sa spun...aaa ciorba de burta este DE VISS, kon tiki este horror in cmparatie cu ala adi. va recomand!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus