Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Noua dosariada pentru Cartierul Tineretului, la final: patru pe un lot

34 de tineri și-au depus dosarul pentru a primi un lot de casă în Cartierul Tineretului în ultima zi a perioadei de înscriere, respectiv 15 februarie 2012. În total, în termenul stabilit de administrația locală pentru această dosariadă au aplicat 470 de sibieni cu vârsta sub 35 de ani, în nume propriu sau al familiei.
Cele 121 de terenuri, cu suprafețe între 260 și 490 de mp, sunt destinate sibienilor care au cel mult 35 de ani și nu au mai deținut în proprietate sau folosință gratuită o altă locuință sau un teren mai mare de 500 de mp (5.000 de mp în mediul rural).
În următoarea perioadă, Comisia special formată va analiza dosarele depuse şi va acorda fiecăruia un punctaj, folosind criteriile suplimentare şi de departajare aprobate de Consiliul Local. ”Punctajul va fi atribuit în funcţie de vârsta solicitantului, dacă familia are sau nu copii şi câţi, starea civilă a solicitantului, existenţa sau absenţa înscrierilor în cazierul judiciar şi existenţa sau nu a datoriilor către bugetul local. Punctajul maxim este de 100 de puncte”, arată reprezentanții administrației locale.
Componența Comisiei a fost stabilită de primarul Klaus Johannis, printr-o dispoziție emisă în toamna anului trecut. Președintele Comisiei este Liliana Vizantie, din cadrul Serviciului public de administrare a domeniului public și privat. Restul membrilor sunt Liliana Ordean (Serviciul Patrimoniu), Mircea Boboc (Serviciul Patrimoniu), Daniel Isac (Serv. de administrare a domeniului public), Traian Negriță (Serv. Public de Cadastru), Claudiu Iordănescu (Serv. Juridic) și Elena Buhoi (Direcția Economică).

Cele 121 de loturi au devenit disponibile după ce fie cei care le-au primit în 2003 au renunțat la acestea, fie Primărie le-a retras beneficiarilor dreptul de a mai folosi aceste terenuri deoarece aceștia nu s-au încadrat în termenele prestabilite de ridicare a locuințelor (obținerea certificatelor de urbanism, a autorizației de construcție, ridicarea casei ”la roșu” etc.). Deocamdată, Primăria nu a anunțat că ar mai exista intenția de a amenaja o nouă zonă pentru distribuirea de noi terenuri în folosință gratuită tinerilor din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Dani

Acum 12 ani

Cand va fi urmatoarea etapa de atribuire?Stie cineva? Ca pe asta iar am pierdut-o....
Raspunde

cunoscator ptr Dani

Acum 12 ani

Nu va mai fi cred!Asta e pomana electorala .
Raspunde

pt Sasu

Acum 12 ani

daca-i pomana electorala atunci sa-l voteze doar aia 121!!!
Raspunde

@3

Acum 12 ani

nonsens
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

@1 Vezi ca in Lazaret exista un bloc cu locuinte sociale. Sunt 26 de locuinte, acum a alocat primaria 120.000 de euro ca sa le modernizeze. In acel bloc locuiesc oameni care nu mai indeplinesc conditiile (ca sa locuiasca intr-o locuinta sociala). Unii nu si-au platit intretinerea cu anii, altii au un job platit destul de bine si nu mai au motive sa locuiasca acolo. Mult succes!
Raspunde

Mihai

Acum 12 ani

Sper doar ca repartizarea sa se faca pe bune, adica respectand criteriile din tabelul de pe siteul Primariei, si nu pe pile. Pentru ca ma tem de asta... Am auzit destule povesti de la repartizarea precedenta. Oricum si criteriile de repartizare mi se par putin aiurea, pentru ca se pune prea mult accentul pe varsta solicitantului. Am inteles – sub 35 de ani, dar cred ca e foarte important si daca esti casatorit sau nu, si numarul de copii, mai mult decat anii. Spre exemplu, o persoana necasatorita, fara copii, dar care are 33 de ani, are acelasi punctaj cu o persoana casatorita, cu un copil (adica are familie), dar care are doar 26 de ani. Pai nu are nevoie mai mult o familie de o casa, decat o persoana necasatorita? In fine, cei inscrisi au fiecare 25% sanse. Daca toate vor fi pe bune. PS: Si eu am primit \"un pont\" acum 2 zile: ca este o persoana din primarie, la care mergi cu numarul de inregistrare, discuti cu el, iti spune ce sanse ai, stabilesti un pret si, dupa ce \"te rezolva\" (numai el stie cum, desi nu vad cum poate fenta criteriile), ii dai banii. As fi putut cu usurinta sa–i obtin numarul de telefon. Am refuzat. Pentru ca nu vreau sa mai incurajez astfel de practici. Sper ca repartizarea va fi transparenta, pentru a putea verifica daca altii nu l–au refuzat...
Raspunde

Mihai

Acum 12 ani

Ca sa nu mai zic de locuintele ANL... Mie mi-a luat un minut sa fac punctajul, potrivit tabelului de criterii. Comisia se chinuie de cateva luni, pentru 1700 de cereri. Si inca nu stie nimeni de la Primarie cand se vor repartiza. Ridicari din umeri... Eu ce sa cred?
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

@6 Cauta acea persoana din primarie si stabileste cu el cat costa si cum dai banii. Poarta un reportofon digital la tine (sau un telefon cu functie de reportofon) si inregistreaza toate discutiile (inclusiv cele formale cu functionarii din Primarie). Apoi faci plangere la Politie (acolo vor sti cum sa faca, ca totul sa ramana confidential). Doar asa o sa-ti maresti sansele si o sa faci un bine societatii sibiene. Spagarii trebuie tarati prin tribunale si bagati la puscarie.
Raspunde

Ovidiu

Acum 12 ani

Cand se da raspunsul cine primeste si cine nu primeste lotul de teren ca ne-am saturat sa asteptam
Raspunde

vera

Acum 12 ani

nu cred ca am vreo sansa pt teren dar macar sa posteze sa zica la oamenii sa stie daca o inceput sa se dea sau nu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus