Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Lasati copiii in pace!

 

Înțeleg ca eu să fiu stresat atunci când se schimbă ministrul Finanțelor. Am taxe de plătit, iar numărul și valoarea acestora se schimbă în funcție de interesul și somnul unui ministru sau secretar de stat. Înțeleg să deschid internetul la pagina de curs valutar în fiecare dimineață, să văd dacă ultima hăhăială a președintelui a făcut ca leul să crească sau să scadă. Am rate, sunt responsabil pentru ele. Tot așa cum sunt responsabili față de cetățeni toți factorii de decizie din țară. Înțeleg  să fiu abonat la Monitorul Oficial pentru a ști cu cât se circulă în această lună în oraș. Codul rutier ar trebui prezentat pe Radio România Actualități așa cum se face cu buletinul cotelor apelor Dunării. ”În această lună, puteți circula și fără carnet de conducere...”

Înțeleg multe, la fel ca mulți alți români. Sau mă fac că le înțeleg. Mă fac că trăiesc într-o societate normală, după reguli normale. Deși nu sunt absolut deloc normale.

Cu toate acestea, nu cred că un copil de 5,6,9,12 ani trebuie să înțeleagă toate aceste aberații. Nu este normal să-ți pregătești copilul de mic pentru o societate ciudată condusă de niște tâmpiți. Ce vină are copilul că s-a născut într-o țară anormală? Măcar ei ar trebui lăsați în pace.

Un copil internat în spital nu este un număr. Nu este o cifră la care se alocă bani de la bugetul Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, el nu este decât un număr. Cu ce este vinovat un copil dacă unui ministru căruia i se spune Analfabetul sau Abramburica i se pare logic să se facă și clasă pregătitoare? Pentru a da societății cât mai repede forță de muncă. Cu ce e el vinovat dacă în urma acestui ministru vine altul căruia nu i se pare o idee atât de bună și o desființează? Ce contează dacă vine unul și modifică modificarea. Și asta se întâmplă din 1990 încoace.

Înțeleg ca oamenii mari să fie responsabili pentru decizia de a sta în țară. Dar măcar copiii lor să fie lăsați în pace. Să vină și Abramburica și Analfabetul, să se închidă într-o odaie din minister și să cadă de acord. Câți ani durează clasa primară, cum se dă bacalaureatul, cum se dau notele. Și cu asta, basta. Să se schimbe cât vor, însă o regulă să rămână regulă. Nu o copiuță în mâna unui ministru vremelnic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

nemilosu

Acum 12 ani

subscriu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus