Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Tudor Chirila se imbogateste speculand pretul aurului la Bursa din Sibiu

Solistul trupei Vama povestește în Ziarul Financiar cum a ajuns să obțină un randament de peste 30 la sută investiind în contracte derivate pe aur la Bursa din Sibiu. Trebuie menționat însă faptul că Tudor Chirilă este sfătuit în afacerile pe bursă chiar de directorul Sibex, Cristian Sima.

Conform ZF, Tudor Chirilă că a obţinut un randament de 30% investind în contracte derivate pe aur şi pe indicele american Dow Jones tranzacţionate la bursa din Sibiu, preferând să îşi asume riscuri ridicate în speranţa unor câştiguri mai mari decât cele aduse de un depozit bancar.

"Te cam plictiseşti investind doar în acţiuni. Vrei să îţi testezi «feeling»-ul de piaţă, să vezi dacă poţi înţelege şi anticipa direcţia unei cotaţii, iar contractele futures îţi dau această posibilitate. Sunt investiţii riscante, însă doar dacă îţi asumi riscuri poţi spera la câştiguri. E mai bine decât să pui banii la bancă pentru că la finalul anului poţi să ai mai puţini. Am câştigat 30% investind în derivate pe aur şi pe Dow Jones, pariind pe creşterea cotaţiilor. Le-am cumpărat în noiembrie şi le-am vândut la începutul anului. Am şi pierdut însă în trecut. Au fost momente în care am pierdut toţi banii pentru că m-am lăcomit şi nu am ştiut exact când să mă opresc", a spus Chirilă în Ziarul Financiar.

Important este și faptul că de la începutul anului și până în prezent preţul aurului s-a majorat cu 13,7% şi se tranzacţiona săptămâna trecută în jurul a 1.780 de dolari/uncie, ceea ce înseamnă că cine ar fi cumpărat la începutul anului un contract la termen pe aur obţinea un câştig de circa 240%.

"Înainte de a cumpăra contracte derivate pe aur, am citit o serie de analize. Una dintre acestea vorbea despre venirea unui nou val al crizei şi m-am gândit că va fi o oportunitate să investesc în aur pentru că în astfel de momente aurul este un activ de refugiu. Apoi mi-am întrebat brokerul dacă decizia mea de cumpărare este bună sau nu", a mai declarat solistul trupei Vama.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Broker

Acum 12 ani

Dar dl Sima, il calitate de presedinte si director la bursa are voie sa dea sfaturi de investitie? Va asigur ca nu... Dar cnvm doarme
Raspunde

publicitate electorala

Acum 12 ani

Raspunde

asa si?

Acum 12 ani

firma dl. cristian sima este market maker ptr. sibex: ***www.wbs.ro/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus