Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Numarul cazurilor de rubeola in scoli creste de la zi la zi

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a anunţat astăzi că numărul cazurilor de rubeolă înregistrate în şcolile sibiene este în creştere. Cele mai multe cazuri noi au apărut în Liceul Energetic, în ultima săptămână numărul lor urcând de la 4 la 11. În plus, alte trei focare au apărut la liceele Octavian Goga, Gheorghe Lazăr şi Onisifor Ghibu.

„Ultimele date centralizate la Compartimentul de Epidemiologie al DSP indică menţinerea tendinţei de creştere a numărului de cazuri de rubeolă în judeţul Sibiu. Astfel, în ultima săptămână s-a mărit numărul de îmbolnăviri în cele trei focare declarate, din colegiile: Economic "Gh. Bariţiu", de la 12 la 14 , Industrial Alimentar, de la 5 la 7, şi Energetic, de la 4 la 11 cazuri”, a transmis astăzi conducerea DSP Sibiu.

Focarul cu cee 5 cazuri din comuna Racoviţa, înregistrat săptămâna trecută, nu a mai evoluat în această perioadă.

În schimb, au fost confirmate alte trei noi focare, în alte 3 colegii din municipiul Sibiu, şi anume: Colegiul Naţional „Octavian Goga” - 16 cazuri, Colegiul Naţional „Gh. Lazăr” – 6 cazuri şi Liceul „Onisifor Ghibu” – 6 cazuri.

„Dinamica îmbolnăvirilor este în continuare sub supraveghere şi vom reactualiza informaţiile, pe măsura centralizării acestora”, a mai anunţat conducerea DSP Sibiu.

În ceea ce priveşte scarlatina, în ultimele 2 săptămâni au mai fost confirmate doar 7 cazuri în judeţ, fără constituirea de focare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus