X

Natea da judo-ul pe Sambo / FOTO-VIDEO

Ultima „ispravă” a judokanului sibian Daniel Natea este titlul de campion național în Finala de Tineret U23 de la Turnu Severin. Daniel a atins deja cam toate performanțele posibile în judo și simte nevoia unei noi provocări. Va schimba judo-ul pe Sambo.
Deocamdată, Daniel nu știe mare lucru despre Sambo. Și cam prea multe despre judo. „Ce să fac la Campionatul Național U23? I-am bătut pe ăia rapid, iar apoi am venit acasă. Nu știu exact timpii, dar în primele patru meciuri am câștigat la prima priză, iar în finală a fugit adversarul un pic de mine pe saltea, de am crezut că e la atletism, dar până la urmă l-am prins. L-am bătut în maximum un minut, pentru că după ce a fugit, a trebuit să stea să îl prind. În rest, ceilalți nu mi-au pus probleme”, spune Daniel râzând.


Sambo-ul este un sport relativ recent, de tip arte marțiale, care provine din Rusia.  Traducerea mot-a-mot a acronimului înseamnă „autoapărare fără folosirea armelor” iar la dezvoltarea sa a contribuit din plin armata roșie sovietică, care dorea îmbunătățirea abilităților soldaților în lupta unu la unu. Daniel va participa încă de luna viitoare chiar la Campionatul European de Sambo, care are loc la București. „Cineva de la Târgoviște mi-a făcut o ofertă de sponsorizare, ca să mă duc la Campionatul European de Sambo de la București, care e programat în maximum o lună. Sincer, nu știu cu ce se mănâncă sportul acesta, e o combinație între judo și lupte libere, dar mă duc. Nu m-am interesat ce e sambo și nici nu am vreo reținere, e mai bine așa”, spune Daniel Natea.


„Dacă mă înțeleg cu CSM-ul, bine, dacă nu…”


Judoka Daniel, care nu duce lipsă de oferte de la cluburile cu pretenții din țară și din străinătate, nu exclude o plecare de la CSM Sibiu, dar spune că înainte să ia o decizie va avea o discuție serioasă cu oficialii sibieni. „Problema financiară este un mare impediment în a te dezvolta ca sportiv, pentru că îți trebuie un medicament, un susținător de efort, dacă îmi trebuie un spray pentru o întindere, nu primesc nimic. Le faci rost singur, de la A la Z. Eu o să mă las de sport atunci când nu o să mai pot, chiar dacă la partea financiară sufăr. Nu vreau să mă laud, dar de mai bine de trei ani nu a fost un concurs la care să nu iau o medalie, am fost pe podium, nu neapărat campion. Eu zic că e o performanță, pentru că sunt mulți care merg la 20 de concursuri și dacă iau o medalie. Nu am neapărat gânduri de părăsit CSM-ul, dacă mă înțeleg cu ei și vor să facă să fie bine, ne înțelegem, dacă nu…”, mai spune Daniel.


Până să lupte la Campionatul European de Sambo, Daniel va participa și la meciurile de săptămâna viitoare din Divizia A. Sportivul sibian va reprezenta la Iași un club din Târgoviște. „Săptămâna viitoare, joi, mă duc la Iași, pentru meciurile de vineri și sâmbătă din Divizia A. O să mă bat pentru un club particular din Târgoviște. Nu știu câte meciuri o să joc la Iași, depinde câte echipe se prezintă, cinci sunt sigure: Dinamo, Oradea, Miercurea Ciuc, Târgoviște și Iași. Mă duc și vedem apoi pe care pot să îi bat. M-au chemat mai multe echipe, printre care Dinamo, Brașov și Miercurea Ciuc”, conchide Daniel Natea.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sport
  • Contact