X

Val epidemic de rubeola in judetul Sibiu

Numărul cazurilor de rubeolă a ajuns la 305 la nivelul judeţului Sibiu, după ce în luna ianuarie s-au înregistrat 52 de cazuri, iar în februarie 253.

Potrivit Compartimentului de Epidemiologie al DSP Sibiu, majoritatea cazurilor evoluează sub formă de focare, în unităţi de învăţământ preuniversitar.

Astfel au mai apărut încă trei focare la Grupul Şcolar Construcţii şi Arhitectură “Carol I” -6 cazuri, Colegiul Pedagogic “A. Şaguna” -5 şi Colegiul Tehnic Textil -8 cazuri, în timp ce se menţin focarele vechi de la Colegiul Economic “Gh. Bariţiu” -44 de cazuri, Industrial Alimentar -26, Energetic -20 cazuri, “O.Goga” -20, “Gh. Lazăr” -14, “O. Ghibu” -24, Colegiul Tehnic “Independenţa” -43, Colegiul Brukenthal -20, Grupul Şcolar Tălmaciu -11 cazuri.

Cele mai multe cazuri au înregistrat o evoluţie uşoară sau moderată, nu au fost cazuri severe, cu complicaţii, iar cea mai afectată grupă de vârstă este 15-19 ani şi cele mai multe cazuri au apărut la clasele IX-X.

În ceea ce priveşte rujeola (pojarul) numărul total de cazuri în primele 2 luni ale anului a fost de 29. Dintre acestea 20 sunt înregistrate în teritoriul Mediaş, unde s-au constituit şi două focare: la Şaroş – cu 6 cazuri şi la Valchid – 5 cazuri. În Sibiu sunt doar 9 cazuri, dintre care 8 constituie focar şi evoluează în Turnişor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact