Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Nicolae Timofti, ales de Parlament in functia de presedinte al Republicii Moldova, dupa o criza politica de aproape trei ani

 

Parlamentul de la Chişinău l-a votat vineri pe magistratul Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, informează PRO TV Chişinău, citat de Mediafax. Nicolae Timofti, până în prezent preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales cu votul a 62 de deputaţi, în condiţiile în care avea nevoie de voturile a 61 din totalul de 101 membri ai Parlamentului moldovean. Republica Moldova pune astfel capăt unei crize politice care durează de aproape trei ani, timp în care ţara a fost condusă de un preşedinte interimar, informează Mediafax.
Potrivit ediţiei electronice a Jurnalului de Chişinău, Timofti a obţinut voturile celor 58 de deputaţi ai Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), trei voturi ale grupului socialist condus de Igor Dodon şi votul deputatului neafiliat Mihai Godea. "Am acceptat această propunere în interesul ţării, pentru liniştea şi stabilitatea tuturor. N-am niciun interes decât o ţară bogată, cu un vector european. Împreună cu dvs, cu toată conducerea ţării, vom reuşi să realizăm totul spre binele ţării, să-i întoarcem pe toţi care au plecat, să avem o ţară bogată şi funcţională", a declarat Timofti, în faţa mulţimii adunate în faţa Palatului Republicii, pentru a susţine alegerea preşedintelui.
Şedinţa specială a Parlamentului, pentru alegerea preşedintelui, a început la ora 8.00 şi a durat aproximativ patru ore. Deşi grupul comuniştilor a boicotat alegerile, din partea PCRM au venit trei deputaţi pentru a "supraveghea" desfăşurarea scrutinului. Aceştia au ţinut discursuri prin care au acuzat guvernarea de uzurpare a puterii de stat şi l-au îndemnat pe Timofti să se retragă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

vdv

Acum 12 ani

Mircea Snegur ete roman dar cu simpati rusofone ca fost presedinte al Moldovei ,Acum dl Timofte are nume romanesc si va tine oare cu romani s-au este cu aceleasi orientari ca dl Snegur
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus