Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Sibianca nominalizata la titlul "Imigrantul anului in Canada": "Sibiul e parte din viata mea!"

Revista Canadian Immigrant a nominalizat-o pe sibianca Corina Anghel Bachmann la titlul ”Imigrantul anului 2012 în Canada”. Plecată din satul Dobârca, Corina este astăzi un avocat de succes, având propia firmă specializată în cazuri de vătămare corporală. Povestea ei, în rândurile următoare.

”În iunie 1989 am terminat Facultatea de Filologie, cu specializarea în limba și literatura română și engleză. În cei patru ani de facultate am trăit în Timișoara cu soțul meu. Pentru prima oară am văzut viața reală în România. Înainte de asta, părinții mei mă întreținuseră. Am văzut copii care colindau străzile la șase dimineața, în miezul iernii, aștepând să facă un leu pentru că stăteau în locul meu la coadă la lapte. L-am văzut pe socrul meu, care a muncit din greu toată viața lui, umilindu-se pentru a găsi smântână pentru Crăciun. Am știut atunci că nu vreau să-mi trăiesc viața în frică. Soțul meu și cu mine ne-am luat pașapoartele în februarie 1990. Am avut o șansă de a emigra în Canada și am plecat”.
”Nu a fost ușor deloc. Am aterizat în Montreal, Quebec, unde limba oficială era franceza, iar eu nu vorbeam franceza. La primul meu job am făcut curat în casele oamenilor. La al doilea job am fost ospătăriță într-un restaurant. Apoi am fost acceptată pentru o bursă guvernamentală pentru cei care renunțaseră la școală. Acolo am învățat să folosesc calculatorul. Tot aici am întrebat și ce trebuie să fac pentru a învăța Dreptul. Mi s-a spus să-mi iau gândul. În 1995 soțul meu a aplicat la McGill University pentru studii în zoologie, el fiind medic veterinar în România. Cum nu credeam că pot deveni avocat, am aplicat și eu tot pentru zoologie. Profesorul care s-a uitat peste aplicația mea mi-a spus: Tu nu ai suficiente date pentru zoologie, ai fi mult mai potrivită pentru Drept. Acest om mi-a schimbat viața. În acea zi m-am dus acasă și am trimis aplicații pentru 5 sau 6 școli de drept. Am fost acceptată la trei. În acel moment am știut că vreau să-mi trăiesc tot restul vieții în Canada”.
”Ultima oară când am vizitat România a fost înainte ca fiica mea să se nască și ea are acum 14 ani. M-am simțit foarte ciudat: nimic nu mai era la fel, oamenii pe care-i cunoșteam nu mai erau unde-i știam, comunități întregi dispăruseră. Toți prietenii mei trăiau acum împrăștiați prin Europa. Când am ajuns în Dobârca în 1996 – 1997 tot satul era o fantomă. Oamenii plecaseră și casele se prăbușeau. Iarba în curtea casei unde copilărisem era mai mare decât mine. Mi s-a frânt inima. Sibiul este parte din viața mea. Reprezintă anii mei de copilărie și adolescență. În acest sens, îi duc dorul. Dar știu că acei ani s-au dus definitiv. Și sunt într-un loc mai bun acum, sunt fericită și mă simt împlinită, atât cu trecutul meu cât și cu viitorul”
”Filosofia mea de viață este să trăiesc cu un scop și cu pasiune. Când fac ceva, mă implic cu inima și sufletul. Altfel, nu are rost, nu merită timpul pierdut. Sfatul meu către oameni în general este să aibă curajul să-și trăiască viața așa cum vor ei”.
 
 
Când mă gândesc la Sibiu primul lucru care-mi vine în minte este Parcul Sub Arini. Am multe amintiri prețioase: băncile de la statuia lui Eminescu, pomii înalți de lângă Bolta Rece...

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

D

Acum 12 ani

Cand vom putea spune si dspre Romania: Și sunt într-un loc mai bun acum, sunt fericită și mă simt împlinită, atât cu trecutul meu cât și cu viitorul ? Raspuns: niciodata
Raspunde

C.S.

Acum 12 ani

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar implinirea, fericirea, nu are legatura cu locul unde esti. Ea vine din din interiorul nostru. Chiar daca nu sunt in Canada,aceleasi simtaminte am si aceaiasi implinire . Iubesc si praful din tara mea, pentru ca e al meu, e de-acasa si mi-e drag totul. Depinde cum privesti in jur.Daca-ti propui sa nu-ti placa, nu-ti place, poate sa fie si raiul. Romania este cea mai frumoasa tara din lume, pentru ca-i a mea si daca o vad ca pe o printesa, cum s-o parasesc. Aici cu EA si la bine si la greu. Va doresc numai bine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus