Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

13 focare de rubeola la Sibiu si zece gravide monitorizate

Ultimele date furnizate de DSP Sibiu, despre focarele de rubeolă din judeţul Sibiu, indică o uşoară scădere a numărul de cazuri noi, dar cu toate acestea numărul persoanelor gravide confirmate sau cu suspiciune de rubeolă, a ajuns la zece cazuri, cu trei mai multe decât săptămâna trecută.

De asemenea, a apărut un nou focar cu 24 de cazuri, la Colegiul Agricol “D.P. Barcianu”, iar cele 12 focare declarate în unităţi de învăţământ, continuă să evolueze, astfel: Colegiul Economic “Gh. Bariţiu” (58 de cazuri), Industrial Alimentar (28), Energetic (23 cazuri), “O.Goga” (25), “Gh. Lazăr” (28), “O. Ghibu” (29), Colegiul Tehnic “Independenţa” (48), Colegiul Brukenthal (25), Grupul Şcolar Tălmaciu (13 cazuri), Grupul Şcolar Construcţii şi Arhitectură “Carol I” (7 cazuri), Colegiul Pedagogic “A. Şaguna” (8) şi Colegiul Tehnic Textil (11 cazuri).

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu recomandă informarea imediată a colectivităţii la apariţia primului caz de îmbolnăvire; prezentarea la medicul de familie sau specialistul de boli infecţioase pentru tratament şi luare în evidenţă; respectarea recomandărilor privitoare la necesitatea izolării persoanei bolnave şi dezinfecţie uzuală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus