X

Peste 500 de cazuri de rubeola in judetul Sibiu

Numărul cazurilor de rubeolă a ajuns la 502 în judeţul Sibiu, iar reprezentanţii Compartimentului de Epidemiologie al DSP Sibiu spun că doar în luna martie au mai fost luaţi în evidenţă încă 144 de bolnavi.

Majoritatea cazurilor evoluează în cele 13 focare din unităţile de învăţământ preuniversitar: Colegiul Economic “Gh. Bariţiu” (85 de cazuri), Industrial Alimentar (36), Energetic (30 cazuri), “O.Goga” (33), “Gh. Lazăr” (31), “O. Ghibu” (33), Colegiul Tehnic “Independenţa” (55), Colegiul Brukenthal (35), Grupul Şcolar Tălmaciu (14 cazuri), Grupul Şcolar Construcţii şi Arhitectură “Carol I” (8 cazuri), Colegiul Pedagogic “A. Şaguna” (12), Colegiul Tehnic Textil (22 cazuri) şi Colegiul Agricol “D.P. Barcianu” (28 cazuri).

Cazurile îşi menţin în continuare aspectul clinic cu forme uşoare sau moderate, fără complicaţii, cele mai afectate grupe de vârstă fiind: 15-19 ani (235 cazuri), 10-14 ani (35 de cazuri) şi 20-24 ani (18 cazuri).

La 7 din cele 10 gravide aflate sub supraveghere, rezultatele probelor biologice au fost negative pentru rubeolă, restul de trei probe fiind încă în lucru.

În ceea ce priveşte rujeola (pojarul) numărul de cazuri în perioada 1 ianuarie – 29 februarie a fost de 37, majoritatea în Mediaş. În luna martie au fost înregistrate 9 suspiciuni la Bratei, Ighişu Nou şi alte 4 cazuri în teritoriul Sibiu (Veştem, Vurpăr, Arpaşu de Jos şi Şura Mare). În acest context epidemiologic, DSP a demarat la începutul acestei săptămânii o campanie de vaccinare antirujeolică la toţi copiii cu vârsta de peste 7 luni, din zonele în care s-au înregistrat cazuri de suspiciune.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact