X

Cindrea a castigat o lupta cu ANI. Razboiul continua

Deputatul PSD Ioan Cindrea a câștigat o primă etapă în procesul său cu Agenția Națională de Integritate (ANI), după ce în 21 martie, Curtea de Apel Alba a admis acțiunea deputatului. ANI poate face însă recurs la sentința judecătorului. În urma verificărilor declanșate în luna noiembrie 2010, Agenția de Integritate a constatat că Ioan Cindrea  a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soției sale, Amalia Cindrea, în perioada 5 octombrie 2009 – 1 februarie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar deținut în Circumscripția electorală 34 Sibiu. Beneficiul obținut în perioada 5 octombrie 2009 – 1 februarie 2011 de către aceasta a fost de 35.061 lei (aproximativ 8.138 euro), potrivit ANI. Actul administrativ al ANI a fost contestat la Secția de contencios administrativ a Curții de Apel Alba Iulia, care a admis plângerea lui Cindrea. ”ANI probabil că va face recurs. Am câștigat la Curtea de Apel Alba, s-a considerat legală angajarea soției în funcția de consilier parlamentar. Nu sunt singurul care a câștigat împotriva ANI, mai sunt și alte cvazuri în țară. Se consideră în motivația lor că în caliattea de consilier personal poți angaja persoane apropiate dacă au studii de specialitate, mai ales că în această poziție sunt și o mulțime de date confidențiale. A fost un raport tendențios al ANI”, a declarat președintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea. Succesul deputatului PSD este cu atât mai important, cu cât Curtea de Apel Alba Iulia a admis nouă din cele zece acțiuni de „anulare act administrativ“ emis de ANI, cu care această instanță a fost sesizată. 

Imediat după sesizarea ANI, Cindrea a invocat o mulțime de acuze la adresa instituției, acuzând printre altele și faptul că există anumite interese politice. "Probabil că sondajele pentru Sibiu ca şi posibil candidat la CJ o îngrijorează pe actuala putere şi încearcă să-mi murdărească imaginea publică", spunea Cindrea.
 
Întrebat de ce şi-a angajat soţia, deputatul a explicat că avea nevoie la cabinet de ea pentru a coordona activitatea sa parlamentară, şi a subliniat că aceasta fusese anterior parlamentar şi subprefect de Sibiu. 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionica

  Nici mie nu mie se pare corect ce a facut dl. Cindrea, cand sunt atatia tineri fara un loc de munca. Decat sa mearga banii la un tanar iesit de pe bancile facultatii mai bine merge banu in familie!!! RUSINE

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ceapone

  E plina tara de \”nepotisme\” in orice domeniu de activitate, nu doar cel politic. Sper sa iese adevarul la iveala iar justitia sa ia deciziile corecte.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact