Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

In weekend cinci sibieni au ajuns la Urgente dupa ce au fost muscati de capuse

Zilele de weekend au adus la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu cinci sibieni muşcaţi de căpuşe.

Trei femei şi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 68 de ani au primit îngrijiri şi recomandări, după ce au ajuns în faţa medicilor muşcaţi pe braţe şi pe torace.

„Am primt în zilele de vineri şi sâmbătă doi pacienţi din Sibiu şi câte unul din Bungard, Şura Mare şi Caşolţ. Nu au necesitat spitalizare, iar după ce au primit îngrijiri au plecat acasă”, a spus Decebal Toderiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

Boala Lyme, provocată de muşcătura de căpuşă, este supranumită şi “boala cu 1000 de feţe” şi este o afecţiune de natură infecţioasă produsă de o bacterie (Borrelia Burgdorferi). Însă trebuie precizat faptul că nu toate căpuşele sunt purtătoare ale bacteriei răspunzătoarea de apariţia bolii Lyme.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus