X

Basescu: Daca USL va avea peste 50% le dau guvernul!

Preşedintele Traian Băsescu i-a avertizat pe liderii PDL, luni noaptea, în întâlnirea din Modrogan, că, dacă partidul nu obţine la alegerile parlamentare din toamnă cel puţin jumătate plus unu din scorul USL, acesta va trece în opoziţie, au declarat, pentru Mediafax, surse democrat-liberale. Conform surselor citate, întâlnirea de luni noaptea dintre Traian Băsescu şi liderii PDL a avut drept scop stabilirea obiectivului PDL pentru alegerile parlamentare din noiembrie.

Şeful statului le-a spus acestora că va aplica ad literam prevederile constituţionale privind formarea Guvernului, respectiv că la consultările pe această temă trebuie invitate partidele din Parlament, nu alianţele. 
Băsescu a arătat că, prin urmare, va avea în vedere care partid obţine cele mai multe voturi. În aceste condiţii, Traian Băsescu a avertizat, potrivit surselor citate, că dacă PDL vrea să rămână la guvernare şi după alegerile parlamentare din acest an, trebuie să obţină mai mult de jumătate din scorul USL. "Dacă nu, treceţi în opoziţie", i-ar fi avertizat Traian Băsescu pe democrat-liberali, conform aceloraşi surse.
În ceea ce priveşte decizia de luni a BPN al PDL privind excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, fost consilier prezidenţial, preşedintele Băsescu nu a comentat-o direct, dar i-a întrebat pe liderii democrat-liberali: "Îi daţi pe toţi afară?", fără a primi niciun răspuns, au relatat sursele citate.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  me

  si-ar dori usl-ul majoritate parlamentara dar nu cred ca vor ajunge la asemenea performante caci imediat dupa alegerile locale aceasta alianta se va dezbina

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bes

  Nu le trebuie neaparat majoritate parlamentara(se poate obtine dupa aceea), le trebuie dublu fata de ceea ce scoate orice alt partid(PD-L sau PPDD), conform declaratiei lui Basescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact