X

Chioscurile de presa din Sibiu au ajuns sub influenta lui Vantu. Sorin Ovidiu Vantu

Primele 12 noi chioşcuri de presă din Sibiu, din "noua generaţie" care va înlocui toate chioşcurile existente în oraş, vor fi gestionate de SC Press Point Distribution SA, din Bucureşti. Firma a fost declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de Primăria Sibiu, oferind pentru fiecare amplasament cele mai mari chirii pe următorii cinci ani, perioada prevăzută în contractele licitate.
SC Press Point Distribution SA este controlată de Dan Vasile, omul de afaceri care zilele trecute a anunţat că a vândut pachetul majoritar de acţiuni al celei mai importante reţele de distribuţie a presei din România în prezent – Hiparion. Potrivit informaţiilor vehiculate în mediile apropiate mass-media din Capitală, Dan Vasile a vândut Hiaprion-ul unui partener de afaceri de-al lui Sorin Ovidiu Vântu.
"Acum, luaţi aceste informaţii ca discuţii din acest mediu. Dar Hiparion-ul nu mai are viaţă lungă, iar locul acestei reţele va fi preluată de Press Point Distribution", a declarat, pentru Turnul Sfatului, un distribuitor de presă din Sibiu.

Noile chioşcuri, ridicate în trei luni

Noile chioşcuri de difuzare a presei scrise şi a produselor "adiacente" de genul tutunului, băuturilor răcoritoare etc. urmează să fie ridicate pe cheltuiala câştigătorului licitaţiilor, respectiv SC Prees Point Distribution SA. Construcţiile trebuie să respecte prevederile hotărârii Consiliului Local Sibiu nr. 53/2012, care impune un anumit model şi anumite materiale. Din estimările constructorilor, un astfel de chioşc din PVC, care să aibă de jur- împrejur şi un grilaj metalic rabatabil (asemănător unor lamele) costă aproximativ 10.000 de euro.

Cea mai mare chirie – 336 de lei, lunar, pentru un metru pătrat.

Licitaţia de închiriere a primelor 12 spaţii destinate amplasării de chioşcuri în următorii cinci ani a avut loc ieri. "S-a licitat fiecare locaţie în parte. Cel mai mic preţ a fost oferit pentru spaţiul de pe Bulevardul Victoriei, vis-a-vis de Arsenal – 76 lei/mp/lună, iar cel mai mare preţ pe care îl va plăti câştigătorul este pentru spaţiul din Parcul Astra -336 lei/mp/lună", se arată în comunicatul de presă emis de Primăria Sibiu, pe această temă. Noile chioşcuri vor ocupa câte nouă metri pătraţi, fiecare.
De altfel, potrivit sursei citate, spaţiul din parcul Astra a stârnit şi cel mai mare interes pentru distribuitorii de presă. "Locaţia din Parcul Astra a fost cea mai solicitată, pentru aceasta prezentându-se patru ofertanţi, iar pentru strada Semaforului s-au prezentat trei firme care au dorit să închirieze domeniul public. Pentru restul locaţiilor – Bulevardul Victoriei, străzile Râului-Gladiolelor, Valea Aurie, Gorjului, Haţegului, Ştefan cel Mare, Henri Coandă, Luptei, Calea Guşteriţei şi Piaţa 1 Decembrie – s-au prezentat cu oferte câte două firme", mai anunţă primăria.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

26 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Taratorule

  E adevarat, primaria incaseaza o chirie mai mare pentru aceste chioscuri (fata de chioscurile de ziare unde se percepea o taxa de 3 ron/mp2/zi).
  Din pacate, primaria loveste de doua ori in sibieni.
  In primul rand, i-a distrus pe cei care aveau chioscurile de ziare. Le-a distrus afacerea si unora le-a distrus familia (majoritatea traiau din aceasta afacere).
  Apoi, o sa distruga afacerile celor care au spatii inchiriate aproape de chioscurile care se vor deschide si vor vinde acelasi gen de produse.
  Cum sa concurez eu, care am un magazin alimentar si platesc chirie de la 2.000 de euro in sus cu un chiosc care plateste o chirie mult mai mica?
  Iata o informatie pe care putini o cunosc, din lupta surda si marsavia facuta de Primaria Sibiu.
  Cei care au avut (si mai au pentru cateva luni) chioscurile de ziare, au fost hartuiti de Electrica (filiala Sibiu).
  Anul trecut, Electrica a venit sa monteze un nou contor de curent electric. Cei de la electrica trebuiau sa-l plateasca si pe acesta (desi dadusera o avere pe primul contor).
  \”Trebuie sa va montam un nou contor, va costa 7.000 de ron.\”
  Cine n-a fost de acord sa plateasca, a doua zi i s-a taiat curentul. Iarna aceasta, acesti oameni (care aveau chioscurile) au stat fara caldura, doar ca sa nu crape de foame.
  Asta face Primaria Sibiu. Cine are alte informatii, il rog sa le puna la dispozitie.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  Sa astepte Johannis pana o sa si vada bani de chirie incasati de la Vantu … Vorba unei reclame celebre a domnului Vantu: DORMI LINISTIT …

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Taratorule

  Peste drum de Zara exista doua spatii care vindeau ziare. Unul este inchis de vreun an si Primaria l-a scos la vanzare cu 80 si ceva de mii de euro.
  In loc sa-l inchirieze si sa primeasca o chirie lunara sau sa-l vanda pe mai putin de 80.000 de euro, Primaria lasa spatiul gol.
  Chioscarii au fost primii antreprenori dupa revolutie. Unii au reusit sa se ridice si au trecut la afaceri mai mari, altii au \”murit\”.
  Cei care vor sa devina antreprenori, cu ce fel de afaceri sa inceapa daca nu pot lua credite de la banci?
  Poate ne invata primarul nostru, doar are atatea case. Sigur are o formula magica.
  Fara mosteniri si fara firme.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bisnitaru\'

  Peste drum de Finante (Calea Dumbravii), trei frati au deschis o mica afacere (intr-o gradina).
  Au dus o lupta fantastica cu avizele si toata birocratia adminsitratiei publice locale. Au fost respinsi de peste tot in oras, lucru care i-a obligat sa inchirieze o gradina si sa amenajeze o casuta si o mica terasa inchisa.
  Acolo (doar pe domeniul privat) pot sa faca unele dintre cele mai apreciate sandwich-uri din Sibiu.

  Peste drum de parcarea restaurantului „Bolta Rece” (parcul Sub Arini), fiinteaza un mic chiosc in forma de cutie de cafea.
  Si ei au fost izgoniti de peste tot si au fost siliti sa se adaposteasca pe domeniul privat.
  Au avut multe probleme cu Politia Locala, care i-a hartuit inclusiv pe domeniul privat unde platesc chirie.

  Dar, cappo di tutti, mafiotul mafiotilor a fost belgianul care facea clatite in Citroenul de epoca.
  Ziarele, televeziunea Sibiu, Jandarmeria si Politia Locala l-au declarat mafiot. Un mafiot care facea clatite, ati mai auzit despre asa ceva?
  L-au filmat, amenintat si izgonit de la Paltinis si de la Zoo Sibiu, chiar daca avea toate actele si avizele necesare.
  Insusi primarul Sibiului i-a trimis un e-mail personal, in care i-a scris ca nu mai are voie sa-si puna masina decat in locuri izolate, pe unde nu trec oameni.
  In locuri unde masina nu este vizibila.
  Iar pe Centru nu are voie cu nenorocita lui de masina, ca nu „cadreaza cu aspectul istoric al Centrului Sibiului”.
  O minune de masina, model 1947, admirata la concursurile de masini de epoca.
  A plecat si belgianul, in Belgia lui nenorocita.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  marius

  ptr bisnitaru……ai pefecta dreptate…..primaria sibiu \” da in cap\” micilor afaceristi, lasand loc pentru \”marile afaceri\” ale unor parveniti ai societatii care au facut bani doar din inginerii financiare ( au pagubit statul cu miliarde de euro). din pacate societatea romaneasca asta merita….manipulare.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ceapone

  @ marius : Nu merita manipulare societatea romaneasca. Asta ar insemna ca orice societate care nu sare cu pumnul in gura merita sa fie folositi?

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Elena din Troia

  bai piticilor 6, 8 si 10.. nu Johannis a luat decizia si nici consiliul local… daca ati auzit si voi ce e o licitatie, nu ati da comentarii de o prostie crunta.

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  marius

  ca merita sau nu merita manipulata societatea romaneasca,…este doar parerea a mea. evident afirmatia a avut conotatie ironica la adresa opiniei publice din tara in general, la adresa opiniei publice din sibiu ( presa, oameni de cultura, ong- uri, etc..). sunt sigur ca oameni vor lua atitudine intr o zi. este o discutie lunga vis-a-vis de implicarea societatii in viata publica..

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Taratorule

  Interesant ce interese are acest ziar.
  Aseara, acest articol a fost luat de pe prima pagina si mutat in rubrica \”Cele mai citite\”.
  A stat acolo doar cateva minute, apoi a fost mutat cat mai in coada, nici macar acolo nu aparea printre primele articole desi ieri avea peste 500 de vizualizari.
  Ce sa faci, politica si banii primeaza.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pour ma bebe

  Dan Vasile, tiganul a acaparat tot Ardealul, rusine alesilor, ca ne ati dat pe mana hotomanului asta de ultima speta, care dupa ce a facut praf Rodipetul, acum revine ca un nou investitor sa darame definitiv pe toti difuzorii de presa care au scapat din ghearele crizei financiare.

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Legal

  Dan Vasile a fost directorul general al retelei R-kiosk Romania, o firma finlandeza care cuprindea magazinele R-kiosk si Rautakirja ( fostul si actual Hiparion Distribution).
  Acum el este actionar, sau a fost ca am auzit ca si-a vandut actiunile, la Press Point Distribution ( o firma care cuprinde magazinele Pkiosk, Hiparion Distribution si Local Curier) impreuna cu Lidia Precup si Cristian Racz

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Taratorule

  Am vazut unul din chioscuri, in fata parcului Astra. E micut de tot, nu cred ca poate sa vanda altceva decat presa. Ramane de vazut daca o sa fie rentabila afacerea, avand in vedere cuantumul chiriei platita catre Domeniul Public Sibiu.

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  23

  Macar Primaria Sibiu a facut o afacere buna, fata de Primaria Satu Mare care primeste 15 euro/luna pentru fiecare chiosc…
  satu-mare.ro/hcl/HCL-83-12-04-26

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ??????

  Comentaciilor de mai sus: cati dintre voi cumpara zilnic un ziar? Pe plan mondial presa scrisa moare si voi stati si va intrebati unde o sa se vanda ceva nu mai exista…Ce probleme importante aveti sa mor YO

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact