Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Basescu: Dau mandatul pentru o constitutie noua

 

Şeful statului cere liderilor USL ca opoziţia să participe la discuţiile privind revizuirea Constituţiei, astfel încât mandatul prezidenţial să fie de patru ani, iar referendumul de validare să aibă loc la locale, garantând că va demisiona în timp util pentru ca în noiembrie să fie şi prezidenţiale. Preşedintele Traian Băsescu, a trimis vineri, câte o scrisoare preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, şi preşedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin, informează Preşedinţia în care cere colaborarea opoziției pentru elaborarea unei noi Constituții în schimbul întreruperii mandatului președintelui și organizarea de alegeri în noiembrie atât pentru parlament, cât și pentru președinție.
 
Cele trei propuneri ale președinelui pentru opoziție:
 
1. Participarea parlamentarilor partidului dumneavoastră la procesul de revizuire a Constituţiei pentru punerea acesteia în acord cu rezultatul referendumului din noiembrie 2009 (parlament unicameral, 300 parlamentari);
 
2. Revizuirea ar trebui să includă şi reducerea mandatului Preşedintelui României la 4 ani astfel încât alegerile parlamentare şi prezidenţiale să se desfăşoare simultan;
 
3. Lucrările pentru adoptarea legii de revizuire a Constituţiei ar trebui să se desfăşoare astfel încât legea de revizuire a Constituţiei să fie supusă referendumului cu ocazia alegerilor locale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

una

Acum 11 ani

Titlul e in \"spiritul\" vremii: un fel de alba-neagra...Asa ca, acum, de la fileu, va pasez mingea voua, cititorilor: priviti cu atentie verigheta!
Raspunde

mosu

Acum 11 ani

minciuna la loc de cinste azi // Ce interese mai are acesta prin modificarea constitutiei tari//VREA FEDERALIZARE// VREA PARLAMENT UNICAMERAL//DORESTE SARAMINA LA PUTERE CU ORCE PRET//indiferent ce intentioneaza ni -i de crezut cu acest individ trebuie sa fi foarte vigilent sa nu faca vreun rau poporului ,.A dovedit in nenumarate randuri de cand conduce .
Raspunde

pentru 2

Acum 11 ani

De acord. Nu odata a lovit pe cei care l-au sustinut si nu odata a mintit. Daca cineva minte o data o face si alta data. Cine mai crede in Domnia sa nu are decat sa o faca, dar o face in detrimentul populatiei acestei tari.
Raspunde

Ionel

Acum 11 ani

USL viseaza sa demita din nou presedintele dupa alegerile prezidentiale, dar prima data trebuie sa castige alegerile. Oare se va aintampla lucrul acesta?
Raspunde

Haralamb Detrimentu

Acum 11 ani

Pentru credinciosul cu IP 188.24.238.219: dar tu in cine din clasa ppolitica ai avea incredere ?
Raspunde

Marinush

Acum 11 ani

SUCCES DOMNULE TRAIAN BASESCU
Raspunde

culy777

Acum 11 ani

usl nu va putea castiga niciodata alegeriile deoarece raca si batalia ptr posturi o sa ii dezbine......iar basescu face o miscare inteligenta,prin care usl ul va avea numia de PIERDUT!!!!!
Raspunde

@marinush

Acum 11 ani

doresc succesurii cu ai tai basesti dar dupa...........
Raspunde

nea nelu.

Acum 11 ani

pana acum a-m avut doua constitutii una pentru ilici iliescu si alta pentru bombonel s-ar putea asta sa fie pentru noi dar.... cu cine ... cu lolek si bolek via ..ilici.
Raspunde

Vasi

Acum 11 ani

Pentru care VOI?......portocalelor,intrati la stors in toamna,la scurt timp va veni si caimacul,seful vostru,atunci veti incepe lungul drum spre puscarii....va veti numi PDDG(partidul de dupa gratii)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus