Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Ultima fitza: Pranz cu Botezatu. Parol! Pardon

Fiță mai mare decât să mănânci lângă masa unde își face Cătălin Botezatu filmarea cu fetele de la emisiunea cu burlacul nici că am mai pomenit. Pașii m-au călăuzit săptămâna trecută pe strada Cetății, în căutarea bistroului lăudat de mai mulți cunoscuți. Până acum, ce mi-au recomandat unii, nu s-a potrivit deloc cu ce am găsit la fața locului. Iar întâmplarea a făcut să am la Parol Cafe & Bistro aceeași părere la prima vedere. Un spațiu înghesuit ca o intrare într-o peșteră. Mese puține, una lângă cealaltă, ai impresia că nu ai suficient aer. Nu îți lasă deloc impresia că e un loc unde să și mănânci, ci doar să sorbi o cafea sau un suc, pe o stradă extrem de frumoasă din Sibiu. E genul localului pentru pictori și poeți nebuni. Sunt așezate de-a valma tot felul de antichități, arată ca o casă a unui bunic înebunit după târgul Obor.

Asta a fost prima impresie. Am întrebat chelnerița dacă se și mănâncă, iar meniul mi-a confirmat. Dintr-o privire, s-a rezolvat și problema alegerii: supă cremă de ciuperci  și pui cu șampanie și legume sote, sau mă rog, dacă tot e să fim fițoși, ”poulet au champagne”.  

Afară, pe o terasă improvizată, fetele lui ”Bote” își făceau numărul dându-și una, alteia să mănânce prăjituri cu lingurița. În jurul lor, o hoardă de cameramani filmau și ultima rămășiță. De prăjitură. Din când în când, fetele intrau chicotind la baie. ”Fată-i mișto!” Așa o fi. Vine o televiziune locală să-i ia un interviu designerului. Mă mut la o altă masă, să nu încurc bunătate de material audio-video. ”Nu-mi imaginam un loc atât de deep în Sibiu”, zice Botezatu fără să clipească, în fața camerei. Mă uit în stânga să caut o altă masă, ceva mai îndepărtată de ”personagiu”. Nu găsesc, așa că mă fac preocupat de mâncare. Și am avut de ce.

Supa cremă de ciuperci a venit prompt, ieșind maiestuos printr-o nișă scobită într-o ușă. Bună la gust, n-am iertat niciun cruton, sorbind tot, până la ultima înghițitură. A venit apoi rândul puiuțului franțuz. O delicatesă. Pentru cei care nu cred în fițe, le zic că merită. N-aș fi crezut niciodată că strugurii au ceva în comun cu puiul, smântâna și șampania. Și bag seamă că are. Nu zic mai multe, mergeți de încercați. Scot din buzunar 26 de lei pentru pui, legumele sote – 6,5 lei, supa cremă de ciuperci – 9 lei, o apă minerală – 5 lei, un coș cu pâine – 2,5 lei. În total, vreo 55 de lei pentru proprietar, bucătar și chelneriță, bănuiesc că în această ordine.

Cu sau fără Bote și gagicile lui, merită să vedeți ce-i cu Pardonul ăsta. Măcar din curiozitate. Bănuiesc că dacă își scot autorizație pentru terasă, pică și senzația de claustrofobie, iar lucrurile nu pot să fie decât foarte bune. Pentru o cafea, prăjitură, masă de prânz sau cină. Parol.

de Iordan Botezatu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

nedumerit

Acum 11 ani

e mai bine decat la tango grill?
Raspunde

@nedumiritul

Acum 11 ani

marea jmekerie este ca acilea mananci in gura si apoi te qaci pe qur. in rest nu-i mare diferenta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus