Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ioan Bondrea, rectorul ULBS: "Mananc aproape zilnic la cantina Universitatii, alaturi de studenti"

Noua conducere a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu pregătește două mari investiții în infrastructură. Asta după ce săptămâna trecută a inaugurat un bloc de locuințe cu 30 de apartamente, destinate studenților și cadrelor didactice. Când vor fi gata noile investiții și ce anume presupun acestea, aflați de rectorul Ioan Bondrea, în rândurile următoare.

Reporter: Când vom vedea inaugurate și investițiile în infrastructură demarate de noua conducere a ULBS?

Ioan Bondrea: Este dificil de spus în condițiile în care vedem că finanțarea de minister este din ce în ce mai mică. Totuși, obiectivele principale de investiții pe care le avem în vedere sunt sala de sport a Universității și institutul de cercetare al Universității.

Rep.: Pe cele două obiective vă axați?

I.B.: Da, acestea sunt principalele ținte și am avut deja discuții destul de bune cu vechiul ministru al Educației, acum, din cauza schimbărilor politice de la București va trebui să reînnoim dicuțiile cu noul ministru. Discuțiile se referă în principal la punerea acestor două proiecte în planul de investiții și demararea lor efectivă. La cum decurg lucrurile până în prezent, probabil că le vom demara pe rând. Acesta sunt cele două obiective importante ale noii conduceri.

Rep.: Dezvoltați puțin, ce presupune fiecare proiect în parte și unde urmează a  fi realizat?

I.B.: Da, vrem să facem o sală de sport modernă, dotată cu absolut tot ce este necesar și care să includă și o piscină, dar și piste de alergări. Vrem ca ea să aibă în jur de 300, poate 400 de locuri pentru spectatori. Deci este o investiție serioasă. Iar celălalt proiect este planificat a fi implementat pe strada Banatului, unde Universitatea ”Lucian Blaga” are deja un teren. Probabil că mobilul se va ridica, dacă proiectul va fi aprobat, în regim patru plus unu. Aici există posibilitatea să se creeze atât zone de cercetare, dar și spații didactice.

Rep.: Sala de sport unde ar urma să fie construită? Ați identificat deja terenul?

I.B.: Sala de sport este în plan a fi construită în zona Liceului Carol, unde există un teren pe care ni l-au cedat reprezentanții Mitropoliei Ardealului.

Rep.: Văzând atâtea investiții, cum este și noul cămin inaugurat, toate sunt foarte costisitoare, oare nu o să crească și taxele aplicate studenților?

I.B.: Acum, cu siguranță că un astfel de cămin, care are toate dotările necesare viitorilor locatari, nu poate avea taxe foarte mici. Dar bineînțeles că tot timpul avem în vedere studenții și încercăm să nu sărim calul cu aceste taxe. De altfel, acum avem în lucru un regulament de funcționare al acestui cămin și probabil că în Consiliul de Administrație și pe urmă în Senat el va fi aprobat. Și vor fi stabilite odată cu acesta și taxele.

Rep.: Ați spus la inaugurarea căminului că Universitatea are cele mai moderne cămine din țară. Are și cele mai mari prețuri?

I.B.: Nu neapărat. Chiar nu sunt cele mai mari. Ele sunt diferențiate și țin cont de condiții. Acolo unde studenții stau câte unul într-o cameră, este normal să fie prețuri ceva mia ridicate. De multe ori studenții spun că au în cămin condiții mai bune decât au acasă, este o realitate. Drept dovadă, ne-am îngrijit de calitatea căminelor și de condițiile studenților noștri. Iar pe lângă această cazare bună avem și o masă foarte bună la cantina universității. Acolo iarăși sunt condiții apropiate de un restaurant.

Rep.: Dumneavoastră când ați mâncat ultima oară în cantină? Sau mâncați des, vorbiți din experiență?

I.B.: Sigur că vorbesc din experiență. Mănânc aproape zilnic la prânz în cantină, alături de studenți. Mănânc împreună cu studenții mă declar mulțumit de ceea ce se servește.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

profu

Acum 11 ani

SALA DE SPORT ?!!! BRAVOS !
Raspunde

...

Acum 11 ani

Un mare bravo Domnului Bondrea daca reuseste sa faca un complex sportiv care sa apartina Universitatii Lucian Blaga pentru ca actualele sali de sport (detinute de universitate nu inchiriate) in care se desfasoara activitatile sportive sunt o pata neagra care planeaza asupra renumelui universitatii. Succes sper sa nu ramanem doar cu promisiuni!
Raspunde

dori

Acum 11 ani

In ceea ce priveste taxele caminelor,chiar sunt printre cele mai mari din tara,si chiar daca or avea,,super conditii ,,(ceea ce nu se poate spune in caminele 5,4, 7)oricum sunt cite 4 studenti in camera......iar in alte orase precum alba iulia,bucuresti etc conditiile sunt la fel, mai stau cite 3 in camera si taxele sunt mai mici.....
Raspunde

adelina

Acum 11 ani

La taxele pentru camin care cresc in fiecare an,deja o sa fie mai ieftin sa te muti in chirie cu 3 prieteni unde sa stai intr-un apartament ,nu intr-o camera ....
Raspunde

daniel

Acum 11 ani

sa se solutioneze problema preturilor pt cazare la camine. dragi profesori luati aminte va rog ca si voi ati fost studenti candva.
Raspunde

Emil

Acum 10 ani

Ce numar de mobil are domnul Ioan Bondrea???? Va rog foarte mult cine il cunoaste sa il scrie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus