Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

”Let`s do it!” la Sibiu: 1.815 voluntari, 3.670 de saci de gunoaie

Chiar dacă în județul Sibiu nu s-a ajuns la participarea din județele Maramureș și Gorj (câte 11.000 de voluntari) sau Botoșani (9.200 de voluntari), organizatorii campaniei de curățenie pe bază de voluntariat, ”Let`s Do It, Romania!” se declară mulțumiți de cei 1.815 voluntari numărați pe teritoriul județului Sibiu, în ziua de 12 mai. ”Ne-am atins obiectivele setate atunci când am început: am ales și am curățat minim cinci zone din  județ și avem cu siguranță un procent de reciclare al deșeurilor de cel puțin 30%. Cuvântul nostru de bază în acest moment este continuitate”, apreciază organizatorii de la Sibiu ai LDIR, Asociația Prietenii Naturii România. În total, au fost strânse gunoaie care au umplut 3.670 de saci, deșeuri culese de pe malurile râului Cibin de la Gura Râului până la vărsarea în Olt, cursul Sevișului de la Rășinari până la Șelimbăr, Valea Ștezii și Curmătura, Pădurea Dumbrava, Valea Argintului (Cisnădioara, Cisnădie, DN1), zona Sadu, Ocna Sibiului, Valea Hârtibaciului (Agnita), zona din jurul Avrigului, partea de nord a județului (Mediaș).

Instituțiile publice sibiene care au făcut parte din Echipa Națională de Acțiune : Consiliul Județean Sibiu, Garda de Mediu Sibiu, Direcția Silvică Sibiu, Inspectoratul Școlar, TURSIB, Primăriile participante la proiect: Mediaș, Agnita, Avrig, Cisnădie, Șelimbăr, Rășinari, Sadu.
Sponsorii care au susținut proiectul în jud. Sibiu, membrii ai Echipei Naționale de Acțiune: MARQUARDT Schaltsysteme – părintele adoptiv al județului Sibiu în “Let’s do it, Romania!”, Best Drinks Cisnădie, Redal Cafe, Redal, Dircom SRL.
Partenerii / Ong-urile care s-au alăturat Echipei Naționale de Acțiune: Asociația Prietenii Naturii România – organizator județean, Offroad Club Sibiu, CSE Sibiu – Clubul Studenților Economiști, Salvamont Cisnădie, AIESEC Sibiu, Asociatia Prejba, Crucea Rosie Sibiu.


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

ovidiu

Acum 11 ani

Bravo! N-am participat dar respect natura si munca altora.
Raspunde

Nicolae Kalinderu

Acum 11 ani

Buey da\' jegosi mai sunteti voi sibienii ! Neamuri proaste ca voi , mai rar !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus