X

Lider religios de talie mondiala la Sibiu

Secretarul general al Consiliul Mondial al Bisericilor, Olav Fykse Tveit, a vizitat zilele trecute Sibiul. El s-a întâlnit cu Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, cu autorităţi locale şi cu personalităţi din lumea academică şi culturală.

Rev. dr. Olav Fykse Tveit a avut şi o conferinţă la Facultatea de Teologie “Andrei Şaguna”, cu tema: “Unitatea pe care o căutăm: explorând speranţele şi provocările pentru ecumenism astăzi în Consiliul Mondial al Bisericilor”.

“Unitatea, înţeleasă ca dezvoltare împreună ne oferă nădejde pentru o viaţă împreună, o viaţă în solidaritate, o viaţă unde noi putem să fim întăriţi, devenind capabili să fim mai mult decât putem să fim singuri. Mai mult, dezvoltându-ne împreună putem afla calea de a face faţă provocărilor şi chiar ameninţărilor comune. Ştim că Bisericile din anumite părţi ale lumii se confruntă cu schimbări dramatice în ceea ce priveşte scăderea numărului de membri şi a resurselor de care Bisericile dispun. În alte părţi Bisericle sunt provocate de mediul în care trăiesc, de incertitudinea cu privire la chestiuni legate de dreptate şi pace care le afectează. Într-o discuţie cu liderii ecleziali din Irak am înţeles acest lucru în mod foarte clar. Este nevoie de solidaritate creştină exprimată în multe feluri. Este nevoie de o înţelegere mai adâncă a ce înseamnă să ne dezvoltăm împreună, a ce înseamnă a <> şi să ne dăm unii altora speranţă”, a spus oaspetele rev. dr. Olav Fykse Tveit.

Vizita la Sibiu s-a încheiat cu un tur al Catedralei mitropolitane şi al centrului istoric.

Foto: Mitropolia Ardealului

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  RL

  Ecumenismul este unealta globalistilor sionisti si va duce in final la daramarea tutror religiilor si transformarea satanismului in cult universal.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pt. 2

  Prostia ta este curabila? Asa v-a invatat la cursul de socialism stiintific, sa combateti orice opinie antimarxista, chiar daca nu aveti argumente?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  eugen

  de ce \”unitate\” poate fi vorba atata vreme cat Biserica Ortodoxa are in frunte pe SF. Duh, Catolicii, pe Papa, Neoprotestantii nu au preoti si sfintele taine, altii au femei ca episcopi si preoti …. sa vina fiecare inapoi, de unde a plecat. Acum, dupa ce in Occident au ajuns sa nu mai insemne nimic, bisericile fiind goale pentru ca, de fapt, acolo de mult nu se mai intampla nimic, fiind golite de sacralitate, umbla la \”ecumenism\”!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ivan Hoe

  bai prostime, societatea umana s-a impartit in doua clase : una care nu munceste, si alta care munceste. aia care nu muncesc sunt de mai multe tipuri: militari, preoti (nu conteaza religia) , aparat birocratic exagerat, actorii de pe scena politica, etc. etc. etc. aia care muncesc sunteti voi. voi trebuie sa munciti , sa va dati la cap pe probleme de religie, pe divergente politice, sa va stresati intre voi ca sa nu stricati linistea si bunastarea celor care nu muncesc. daca se poate sa munciti fara sa iesiti la pensie, bine. habotnicii sa se abtina, D-zeu are alte treburi si nu arbitreaza si nici nu contabilizeaza viata pe Pamant.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact