Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Facultatea de Stiinte Socio-Umane ar putea avea o noua structura din toamna

Rectorul Universităţii “Lucian Blaga”, Ioan Bondrea a acceptat propunerea venită din partea colectivului Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane şi s-a aşezat la masa de discuţii pentru a afla care sunt nemulţumirile profesorilor.

“Am avut întâlniri cu diferitele colective ale Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, unde există nemulţumiri deoarece departamentele acestei facultăţi au fost oarecum artificial restructurate şi unii şi-au pierdut identitatea în cadrul lor. În cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane au fost adunate mai multe facultăţi, pornind de la Jurnalistică, de la Istorie, şi în acest malaxor oamenii nu se regăsesc într-o atmosferă de conlucrare pentru că au preocupări diferite”, a spus rectorul Ioan Bondrea.

Specializările Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane sunt Relații Internaționale, Științe Politice, Studii de Securitate, Istorie, Patrimoniu, Teologie Protestantă, Jurnalism, Relații Publice, Sociologie şi Psihologie. În cadrul facultăţii există zece specializări, printre care şi foste facultăţi, cum este cea de Jurnalistică, facultate devenită în urmă cu câteva luni, o specializare în cadrul Ştiinţelor Socio-Umane.

“Eu sunt de părere că trebuie să mergi cu plăcere la serviciu, iar când nu e o atmosferă plăcută, nu se poate lucra bine. Eu i-am ascultat pe toţi, fiecare şi-a exprimat punctul de vedere în privinţa unei noi structurări. Eu am fost deschis faţă de cei de la Jurnalistică de exemplu, dar ei au nevoie de o masă critică a celor care susţin un departament, pentru că un departament nu se pote menţine cu un colectv de 13 oameni. Evident nu pot ţine seama de fiecare părere în parte, dar când la nivelul unui colectiv se formează o părere unanimă, atunci trebuie să ne aşezăm la masa de discuţii”, a mai adăugat rectorul.

Potrivit rectorului, discuţiile cu reprezentanţii Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane vor continua şi în săptămânile următoare, iar până în toamnă, când va începe un nou an universitar, se va aproba o structură nouă a facultăţii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Vinovat e Oprean

Acum 11 ani

Oprean a distrus tot ce a atins, in primul rand facultatile umaniste. A desfiintat Facultatea de Istorie si Patrimoniu \"Nicolae Lupu\", pentru ca nu-i placea numele, iar Ceausescul face totul dupa poftele sale. A distrus Facultatea de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii de Securitate, pentru simplul motiv ca era fondata \"cap coada\" si dezvoltata de profesorul Corvin Lupu. Psihologia, Sociologia si Jurnalistica le-a pus, \"cu lopata\", intr-un singur departament, ca sa puna \"cap in cap\" cadrele didactice umaniste si sa-i domine mai usor. In acest fel, este usor de demonstrat ca umanistii sunt slabi, dezbinati, dezorganizati etc. etc., de unde sa rezulte ca este fireasca pozitia lor, vesnic periferica. Dintre umanisti, personalitatile au fost marginalizate, date afara, pensionate fortat etc. si au fost promovati tineri care au sarit etape din formarea lor, care nu erau formati pentru a exercita cu aurtoritate functii inalte, iar la Inginerie s-a avut grija de actul de conducere, s-au dirijat fonduri mari, s-au dirijat locurile bugetate (inclusiv cele obtinute ca urmare a cifrelor mari de studenti din domeniile umanist, juridic, social-politic, economic) si, mai ales, s-a facut o publicitate exagerata, adevarate jocuri de imagine, mai ales prin intermediul ziarului infractorului Carabulea, doctorul \"de fala\" al lui Oprean si aliat la rele cu dumnealui, cum ar fi modul in care ULBS a renuntat in favoarea lui Carabulea la cladirea in care se afla hotelul Ramada si altele. Ca sa nu mai vorbim de sprijinul pe care Carabulea i l-a dat lui Oprean in Justitie, ajutandu-l sa nu ajunga inaintea dumnealui la Aiud. Toata decaderea evidenta a ULBS din ultimii ani, morala, legala, de integritate academica etc., se datoreaza lui Oprean, dar si tuturor celor care au tacut ca niste momai fricoase in fata lui. Si nu uitati un lucru: tot Oprean conduce ULBS!!! Deci, deocamdata, sanse putine! De orice fel.
Raspunde

vincor alup

Acum 11 ani

bravo corvine! meriti o flegma intre ochi!
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

ma indigneaza acei cetateni ai urbei plini de rautate care nurecunosc ce s-a realizat bun la ULBS. am citit in presa internationala despre medaliile primite la sectiunea cercetare de echipa de studenti de la inginerie de la ULBS si m-am bucurat foarte mult ca sunt sibian Iar cei care critica fara temei sunt niste ratati neimpliniti profesional
Raspunde

student la jurnalistică

Acum 11 ani

Nu cred că vinovatul pentru această situație citește asta însă am puțin optimism în acest sens. Facultatea de Jurnalistică, deși are puține cadre didactice, este cea mai mare facultate dintre toate cele prezente în cadrul departamentului nou înființat. Odată cu luarea acestei hotărâri (venită de la nivel de Guvern, când s-a decis că este nevoie de o restructurare în învățământul universitar românesc) în Sibiu dintre toate facultățile, Jurnalistica a avut cel mai mult de suferit. Consider că măcar Jurnalistica ar trebui să se desprindă de acest departament și că ar trebui ca domnul rector, împreună cu decanul de drept al acestei facultăți, domnul Ion Dur și alți câțiva profesori cărora le pasă de facultate, ar trebui să facă demersuri să se aducă noi cadre didactice pentru a se crea un număr mai mare decât 13 profesori titulari câți sunt prezenți acum. Acest lucru este posibil. Am avut profesori titulari din București foarte buni. Se pot contacta și alții din Cluj Napoca spre exemplu. Acum trei ani când m-am înscris la această facultate, pe specializarea de Jurnalism, la fel ca alții am făcut-o pentru că știam că era o facultate de sine stătătoare. Dacă ar fi fost parte a vreunei struțo-cămile aș fi evitat-o. Mi-am întrebat colegii dacă ar fi ales această facultate în cazul în care în anul 2009 s-ar fi numit \"Științe Socio-Umane\" și cu toții (nu doar 1,2 sau 10) mi-au răspuns că nu ar fi făcut asta. Acum terminăm facultatea, am început la Jurnalistică și terminăm la Științe Socio Umane. E total nedrept acest lucru. Din păcate Jurnalistica nu va avea anul viitor studenți nici măcar cât să-și umple locurile bugetate. Sunt sigur de asta și sper să se rezolve această situație cât mai curând posibil. Dacă vomnul rector va rezolva problema creată, vom vedea cât de mult îi pasă de universitatea pe care-o conduce. V-am salutat!
Raspunde

Varga

Acum 11 ani

Chiar asa bozgore de la 2?
Raspunde

una

Acum 11 ani

Nici pt cei de la Istorie nu e drept, mai ales ca rezultatele dascalilor de la Istorie sunt foarte bune, si la fel, studentii de aici, poate nu s-ar fi inscris daca ar fi stiut ca va mutilata din facultate in departament...
Raspunde

student la jurnalistică

Acum 11 ani

@una. Nu știu care e situația la Istorie, spun doar că nicio facultate dintre cele ale struțo-cămilei nu e mai mare decât cea de Jurnalistică. Ar trebui ca măcar facultatea asta să se desprindă deoarece e cea mai mare. În rest, sper să le fie bine tuturor. Oricum cu noua structură vor aplica studenți doar la Sociologie și Psihologie, în rest vor fi probleme peste tot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus