Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Peste 700 de posesori de carduri business BRD isi recupereaza TVA-ul transfrontalier

În primele 5 luni de la lansarea serviciului de rambursare a TVA, pagina web dedicată, www.brd.vat.taxback.com, a înregistrat peste 70.000 de accesări, şi peste 700 de posesori de carduri business BRD s-au înregistrat pentru a beneficia de rambursarea TVA transfrontalier.

Majoritatea cererilor de rambursare, peste 70%, sunt pentru cheltuieli aferente delegaţiilor şi evenimentelor externe. Societăţile de transport internaţional de marfă/pasageri reprezintă în jur de 20%, restul solicitărilor fiind pentru servicii de eligibilitate fiscală internaţională (înregistrare în scopuri de TVA, consultanţă fiscală etc.).

Până în acest moment, cea mai mare sumă de rambursat ajunge la 4.400 EUR. Majoritatea statelor din care posesorii de carduri business BRD au solicitat returnarea TVA sunt membre UE: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Slovacia, Slovenia, Spania, Ungaria, însă s-au înregistrat şi cereri pentru Elveţia şi Turcia.

“Peste 90% dintre solicitanţi nu erau informaţi că rambursarea TVA transfrontalieră face parte dintre drepturile societăţilor înregistrate în ţările membre UE, acestea având posibilitatea de a economisi astfel până la 27% din valoarea totală a cheltuielilor externe. Campaniile lansate de BRD şi taxback.com pentru companiile deţinătoare de carduri business s-au dovedit a fi un bun instrument de informare cu privire la oportunitatea şi avantajele aferente serviciului de rambursare a TVA externă”, a declarat Alina Iosep, Directorul Direcţiei de Management al Produselor Corporate şi IMM din cadrul BRD.

La sfârşitul anului 2011, BRD-Groupe Société Générale şi taxback.com au lansat un parteneriat strategic dedicat posesorilor de carduri business BRD, prin intermediul căruia aceştia beneficiază de serviciul de recuperare a TVA-ului achitat pentru cheltuieli de afaceri în 36 de state din întreaga lume.

Recuperarea TVA-ului se poate realiza pentru o gamă variată de cheltuieli precum: participari la târguri şi conferinţe, restaurant, cazare şi protocol, transport, combustibil şi servicii conexe, costuri publicitare / materiale promoţionale şi multe altele.

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB. Banca are aproximativ 2,5 milioane clienţi şi operează o reţea de peste 930 de unităţi. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus