Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

"Fascinatia gradinilor: de la Sibiul epocii baroc la Palatul Brukenthal de astazi"

La începutul lunii iunie, la Palatul Brukenthal va fi vernisată expoziţia „Fascinaţia grădinilor: de la Sibiul epocii baroc la Palatul Brukenthal de astăzi”, în care vizitatorii vor putea să vadă colecţiile de plante, provenite de pe toate continentele şi cultivate în grădinile, serele şi exploatările agricole ale baronul Samuel von Brukenthal.

„Preocuparea pentru grădini în Sibiu a fost promovată de baronul Samuel von Brukenthal în cadrul efortului de corelare a oraşului de la periferia Imperiului Habsburgic cu marile centre iluministe ale epocii. Grădina sa de la Avrig a constituit modelul care a determinat nobilimea şi burghezia locală să îmbrăţişeze arta amenajării grădinilor, von Brukenthal devenind precursorul unei fascinaţii ce nu s-a stins până în ziua de astăzi. Expoziţia urmăreşte în prezentare arcul descris peste timp de preocuparea pentru grădini, de la reverenţa contemporanilor lui Samuel von Brukenthal pentru ceea ce au numit „arta regală”, la respectarea şi cultivarea tradiţiei în vremurile prezente”, spun organizatorii.

Vernisajul va avea loc miercuri, 6 iunie, de la ora 13:00, la Palatul Brukenthal, Sălile de Expoziţii Temporare. Expoziţia se va putea vizita până în 15 iulie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus