Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Dupa Zara, s-a deschis Massimo Dutti. Urmeaza Bershka, Stradivarius, Pull & Bear

Cel mai mare retailer de haine din lume, Inditex, a deschis la finele săptămânii trecute un nou magazin la Sibiu. După Massimo Dutti, cei de la Inditex pregătesc pentru Sibiu și brandurile Pull & Bear, Bershka, Stradivarius.

Noul magazin Massimo Dutti este cel de-al 84-lea deschis de grupul spaniol în România și este situat vizavi de magazinul Zara, deschis pe strada Nicolae Bălcescu la începutul lunii martie, anul acesta. ”După cum am mai spus, în afara centrului istoric al Sibiului, doar la Brașov mai poți întâlni astfel de străzi comerciale. Este normal să fim interesați de această zonă”, spune Mihai Cioltea, director de dezvoltare al Inditex România. Sub brandul Massimo Dutti, în România, mai există magazine în Capitală, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Iași.

Magazinul Massimo Dutti de la Sibiu este structurat pe un singur nivel, situat la parterul hotelului Împăratul Romanilor. Suprafaţa magazinului este de 350 de metri. Precum în cazul magazinului Zara, şi aici oferta este îndreptată către femei şi bărbaţi.

Expansiunea continuă

Centrul istoric al Sibiului rămâne interesant pentru cei de la Inditex, din câte se pare. Potrivit surselor din piaţa imobiliară, cei de la Inditex sunt în căutare de noi spaţii, pentru deschiderea a trei noi magazine. Brandurile vehiculate în legătură cu aceste trei noi magazine sunt Pull & Bear, Bershka și Stradivarius, care fac parte din același grup Inditex.

Cele două spaţii în care funcţionează Inditex la Sibiu au fost închiriate: Zara funcţionează într-o clădire a BCR, în timp ce Massimo Dutti este situat în hotelul deţinut de omul de afaceri sibian Aurel Muntean.

Tinerii creatori de modă deschid şi ei un magazin

Aducerea brandurilor Inditex la Sibiu este un lucru bun, consideră unii dintre creatorii de modă locali. "Sibiul este un oraş mic, sincer nu ştiu câte branduri poate «susţine», cu toate că încă lipsesc suficiente locuri de unde să îţi poţi cumpăra haine", crede Lucian Rusu, creator de modă. Alături de alţi tineri din domeniul modei, atât din Sibiu, cât şi din ţară, Lucian va deschide un magazin în apropierea centrului istoric al oraşului. "Va fi deschis undeva în iulie, cred, şi este situat în zona Teatrului Gong. Vom fi mai mulţi tineri designeri care vom expune acolo haine", aminteşte Lucian Rusu. El nu crede că intrarea pe piaţa din Sibiu a celor de la Inditex ameninţă, în vreun fel, celelalte magazine de haine.

Organizator de evenimente de modă, Mitichi vede în creşterea numărului de magazine de haine un lucru benefic. "Până acum şase ani, în Sibiu, pe stradă, puteai observa un stil vestimentar mai puţin fericit. Dar lucrurile sunt într-o îmbunătăţire continuă şi tot mai rapidă. Creşterea numărului de comercianţi este un lucru benefic prin urmare, iar dacă vin branduri mari, cu atât mai bine, chiar dacă stilul acestora nu este, întotdeauna, cel de top", spune Mitichi.

Afaceri cu haine la scară mondială

Presa de specialitate raporta zilele trecute faptul că, în condiții de criză economică, grupul spaniol Inditex și-a păstrat cotațiile pe bursă, reușind astfel să detroneze gigantul din telecomunicații, Telefonica. La finele anului trecut, grupul Inditex număra 5.527 de magazine deschise în întreaga lume, cu 483 mai multe decât la 1 ianuarie 2011.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

28 comentarii

K.Samuel

Acum 11 ani

Foarte bine:) Se imputineaza drumurile facute la Cluj sau Bucuresti. Asta pana o sa deschida IKEA la Cluj :))
Raspunde

unknow

Acum 11 ani

super tare! Asteptam sa se deschida si restul magazinelor din grup. Cu zicea si Samuel, vom reduce din cheltiuelile de deplaare la CJ.
Raspunde

je

Acum 11 ani

de acord cu 1 si 2
Raspunde

Dan

Acum 11 ani

Dar de BOSS , CK ati auzit? Sau va luati blugi inditex facuti cu 2 dolari in kina....si va laudati ca ati dat 240 de roni .....? La fel ptr Ikea :-&
Raspunde

Vali

Acum 11 ani

Dan draga esti foarte frustrat se pare si sunt convins ca tu nu iti permiti sa ti cumperi nici macar acei blugi inditex facuti cu 2 dolar in China... Daca ti ai permite nu te ai injosi sa postezi comment uri negative la adresa unor oameni care aduc o gramada de facilitati sibienilor :).
Raspunde

mihai

Acum 11 ani

sa mori de ras nu alta, aduc o gramada de facilitati... fara de care nu am putut sa traim in sibiu
Raspunde

Vali

Acum 11 ani

Daca tu frecventezi second hand urile, nu inseamna ca toti fac asta ;)
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

@Vali - de acord cu tine
Raspunde

sibianca

Acum 11 ani

daca un IDIOT face drum pana la koloswar sa si ia \'tzoale\' :)) = victima a modei aka cocalar :)) ps ma imbrac chiar bine si din sb, ca o haina sa stea ok pe tine nu e nevoie de bloody \'label\'. hai pa ..fitze cheap de inculti.
Raspunde

alex

Acum 11 ani

bravo bravo meritam si noi asa magazine
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Suntem o natie de prosti imbecili hoti borfasi criminali betivi lenesi proxeneti si curve? “Românii sunt pleava Europei, nu lucrează, fură, îşi prostituează copiii şi femeile. Învaţă să fure înainte să citească, Spania e mâncată de aceste sălbăticiuni, trăiesc mai rău decât animalele. Multe ţări îi gonesc. Nu mă miră nicio barbarie comisă de aceste brute”, a scris Carmen, una dintre cititoarele publicaţiei La Razon. Din pacate aceasta concluzie e foarte adevarata, exista si extrem de mici exceptii dar cand spui romani, in general spui prosti, imbecili, hoti, borfasi, betivi, lenesi, proxeneti si curve.
Raspunde

Vali

Acum 11 ani

Daca un sacou la Massimo Dutti, un brand de lux recunoscut peste tot in lume, depaseste suma de 12 milioane chiar ca nu sunt fitze cheap... Isi cumpara cine si permite ;) Urmeaza si restul de magazine.. Speram ca in viitorul foarte apropiat
Raspunde

Vali

Acum 11 ani

Probabil ca cea cu numele de sibianca provine de undeva din marginime... Te sfatuiesc sa continui sa iti cumperi haine din obor daca nu te satisfac lucrurile de calitate ;)
Raspunde

pt. sibian

Acum 11 ani

Ba imputitule cu IP 93.182.129.86, tu esti un sas borat stabilit in Bucuresti si toata ziua stai pe net, injuri romanii in toate felurile si-l ridici in slavi pe Johannis cel corupt si bulangiu. Tu ori esti partener de afaceri necinstite cu sasalaul, borduri ceva?, ori te arzi si tu la gaoz, ca el, ca esti prea pasional!
Raspunde

andrea

Acum 11 ani

dar cand???si unde?
Raspunde

Vali

Acum 11 ani

N ai citit articolul?
Raspunde

Vali

Acum 11 ani

Treptat vom avea si noi magazine corespunzatoare unui centru frumos cum e cel al Sibiului :).
Raspunde

Futezatorul

Acum 11 ani

Salutare prieteni maine trec prin Sibiu sa va sparg la dantura !
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

@Futezatorul Te asteptam \"prietene\" agramat, cu glont pe teava si groapa sapata! Dar de unde vi, Valcea, Brasov?
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Asteptam comentarii mai de alt fel..sau poate nu stit UNDE s-a deschis DUTTI... La parterul Imparatul Romanilor (care Hotel pe peretele lateral nici nu mai are Imparatul romanilor ci HOTEL..si-atat)..Deci RESTAURANTUL ISTORIC IMPARATUL ROMANILOR s-a dus naibii... Nici Gradina (de fapt CURTEA din spate) nu mai exista...in schimb in fata sunt chioscuri tiganesti de inghetata si suc. Minunat.. la Dutti primul om pe care-l vezi pe terasa-scari de marmura intinsa pana la MARGINEA TROTOARULUI, deci pe DOMENIU PUBLIC este GORILA de PAZA cea primitoare si binevoitoare.. ACOLO eu NU INTRU...Domniile Voastre faceti cum stiti..EU ma simt JIGNIT SA FIU PRIMIT de GORILA de PAZA...ca si de spraveghetorii de 3x mai multi decat vanzatori care vin mereu dupa tine de la Bila fosta Floasiu..
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

ZARA E SINISTRA..seamana acum cu un INSTITUT de POMPE FUNEBRE cu CREMATORIU DISCRET si EFICIENT...Unde este holul acel cu vitrine de CRISTAL CURBAT, in care tot intram fiindca erau atat de transparente incat nu le vedeam? Parca bedeus von Scharberg a fost arhitectul? A fost magazin universal, parca odata si Mobila, apoi Bucuria Copiilor..nimeni n-a stricat ceva din ansamblul arhitectural art-deco fantastic de reusit..ACUM OCOLESC si PLANG Cladirea MOARTA...
Raspunde

Futezatorul

Acum 11 ani

Am trecut prin sibiu si v-am rezolvat. Mai trec luni prin sibiu sa va sparg intre dinti; Odin tu esti primul, ai rezervare si prin urmare sa nu stai la coada.
Raspunde

Remus

Acum 11 ani

@georg. arhitectul cladirii a fost celebrul Iopish Tubei.
Raspunde

opXwJHllsgnjjetxxF

Acum 11 ani

Coincido con Lapau, los que me1s me gustan son los de Blanco y H&M. El fanico prembola que les veo es que como ya han comentado, el cate1logo de blanco me encanta, pero luego voy a la tienda, y la verdad, las prendas suelen defraudarme un poco; y el vestido de flecos de h&m es ideal, pero lo han sacado un par de veces en la TV (Virginia de Hombres y Mujeres, por ejemplo) y creo que muchas chicas van a ir a por e9l. (En Asos Red hay uno precioso, un poquito mas caro.)Yo en Nochevieja no voy de cotillf3n, pero si me gusta vestirme diferente al resto del af1o :)Este af1o ya tengo modelito: tutfa negro y camisa de raso marfil sin mangas con los botones forrados y lazada en la cintura todo de raso negro (todo de h&m), chaqueta de terciopelo negra, media tupida negra y zapatos oxford de charol negros y tacf3n de la marca Wonders (comodedsimos por cierto).Que te parece?? La falda me ha costado 16 eurillos, la camisa 12, y el resto ya lo teneda.Salgo barata, no?Menuda parrafada...Itsa
Raspunde

ANDRES

Acum 11 ani

SALUT SIBIENI VREAU SA VA SPUN CA MA BUCUR CA SE DESCHID MAGAZINE FRUMOASE LA NOI IN ORAS DAR PRETURILE SUNT FOARTE MARI IN COMPARATIE CU EUROPA
Raspunde

Ariel

Acum 11 ani

Si eu ma bucur ca in sfarsit s-au deschis si continua sa se deschida magazine cu haine de calitate. Este exact ce lipsea centrului frumosului nostru burg. Era o rusine sa fie intesat centrul cu marfa cen Kiss, Cindy, Extravagance si mai ales second-hand-uri si chinezarii. Dar din comentariile de mai sus, chiar nu am inteles de ce unora le e necaz ca se deschid astfel de magazine. Ok, daca ei au alte \"gusturi\" sau nu-si pernmit, pot sa cumpere din alta parte. Dar sper ca in curand sa nu mai vad pe strazi vesnica \"uniforma\" a pipitelor si cocalarilor.
Raspunde

Ariel

Acum 11 ani

Btw, dintotdeauna tiganii au avut un cui impotriva sasilor. E lesne de inteles de ce. Cineva incepuse sa extermine tiganii, pacat ca nu si-au dus treaba la bun sfarsit.
Raspunde

BBG

Acum 9 ani

UNUI ORAS RESPECTABIL ,I-I SUNT INDISPENSABILE MAGAZINE RESPECTABILE ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus