Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Final de campanie la PDL: la munca, la numarat voturile

 

După o zi de bătut județul, inclusiv pe ploaia care a inundat o parte din Gura Râului, principalii lideri ai PDL Sibiu s-au adunat, pe rând, la sediul de pe strada Nicolae Bălcescu. Atmosfera a fost una 
în care plutea o ușoară dezamăgire.
 
”Am făcut tot ceea ce se putea, noi ne-am făcut datoria. Dacă sibienii așa înțeleg să voteze, este evident că noi nu ne putem opune. Acum, mai trebuie să avem în vedere și guvernarea, erodarea după un asemenea episod”, erau principalele discuții ”off the record” din fața sediului de partid. De altfel, în fața sediului au stat vreme bună reprezentanții partidului. 
Printre cei care așteptau momentul închiderii urnelor era șeful Ambulanței Sibiu, Ovidiu Luca, alături de vicepreședintele CJ, Constantin Șovăială,directorul Direcției de Sănătate Publică (Gabriel Budescu) și fostul director al Direcției de Sport, Ioan Gligor, cel aflat pe locul trei pe lista de consilieri PDL pentru municipiul Sibiu. În fața sediului era și Ovidiu Spătar, directorul Hidroelectrica Sibiu.
Înaintea orei care consfințea rezultatul unei campanii de o lună, în fața sediului au ieșit și deputatul Raluca Turcan, urmată după câteva minute de Gabriela Brunchea, candidatul PDL pentru Primăria Sibiu și  Livia Sava, consilier local.
 
Liniște la exit-poll
 
Apariția președintelui partidului, senatorul Ion Ariton, a dat semnul regrupării în sediu. ”Avem exit-poll pe Sibiu? Nu, atunci ne uităm la alții”, spune Ariton, cu ochii pe Realitatea TV. Vorbește Emil Hurezeanu, despre cât de sigur este că la Sibiu va ieși tot Klaus Johannis primar, menționând că orașul de pe Cibin este un exemplu al modului în care se investește banul public. Cât timp vorbește Hurezeanu în sediu e liniște. Citarea exit-pollurilor la nivel național adâncește și mai mult tensiunea în puținii membri care animă sediul de pe Nicolae Bălcescu. Ariton glumește. ”Pe cinci dolari că la numărarea voturilor se schimbă rezultatele pentru Negoiță?”. Nimeni nu se bagă la pariu.
După un tur al principalelor canale de televiziune, jurnaliștii din sediu încep să ceară o declarație. Ariton comentează că nu prea are ce declarații să dea, având în vedere diferențele mari între datele oferite de sondajele de la ieșirea de la urne. Se cade de acord că e bună și o declarație de genul acesta. 
”Nu vreau să comentez rezultatele pe care le-am văzut la televizor. Aţi văzut că pe fiecare program sunt alte procente - diferenţele sunt destul de mari. Noi mergem la numărătoarea paralelă şi probabil până dimineaţă vom avea rezultatele finale. Mulțumim că ați fost că ați fost cu noi la prezentarea acestor exit-polluri și așteptăm rezultatele finale”, spune Ariton. Apoi se întoarce larg către colegii de partid. ”Gata. Cine are treabă să înceapă...”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

petre

Acum 11 ani

Draga PDL, Stingeti lumina si mergeti acasa!
Raspunde

Ion Ariton

Acum 11 ani

Vand sau inchiriez spatiu ultracentral, pe Balcescu, fost bordel, pretabil crajma, frizerie, saormarie. Ieftin. PS Trebuie doar spalate geamurile de flegme.
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

”Gata. Cine are treabă să înceapă...” si s-au apucat de stampilat buletine vot .... :)
Raspunde

dvd

Acum 11 ani

nu vindeti nimic nu inchiriati ca va veni si vremea voasta, ,/pana atuncia deschideti o afacere cinstita [ ex bordel ] poate va reabilitati sa nu va mai zica lumea cu/rve ,Ca santeti cei mai buni in domeniu ati dovedit
Raspunde

sibienii

Acum 11 ani

juvetele asta parvenit, care a venit cu punga de 1 leu in sibiu, numai pe dolari mai pariaza? pe 5 dolari ciumete, ca ultimul boschetar
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus