Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Voluntarii serviciilor de urgenta isi demonstreaza abilitatile, in acest week-end, intr-un concurs-testare

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu va organiza şi desfăşura etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Concursurile vor avea loc vineri, 15 iunie, şi sâmbătă,16 iunie, cu începere de la ora nouă, la Baza Sportivă „Pompierul”, situată pe strada Maramureşului.

Loturile vor avea următoarea componenţă: un antrenor (şeful serviciului), 8 concurenţi şi 2 rezerve. Concursul cuprinde trei probe practice - ștafeta 4x100 m, pista de îndemânare şi viteză și dispozitivul de intervenţie.

Prin desfăşurarea acestui concurs profesional, ISU Sibiu urmăreşte atingerea următoarelor obiective:

-dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;

-evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă;

-popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte din activitatea desfăşurată de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă;

-dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus