Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Weekend cu film, sport si folclor in Dumbrava Sibiului

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA propune vizitatorilor un program divers în acest sfârşit de săptămână, cu evenimente pentru cinefili, pentru iubitorii sportului, ai meşteţugurilor tradiţionale, ai gastronomiei şi ai folclorului autentic.

Vineri seara, începând cu ora 22:00, în amfiteatrul de lângă lac va rula pelicula „Undeva în Palilula”, în regia lui Silviu Purcărete. Filmul este programat în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi va dura 145 de minute, preţul unui bilet fiind de 5 lei.

Sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 9:00, se va da startul evenimentelor cu caracter sportiv organizate de Asociaţia „Pe Dale” şi Grupul de Iniţiativă Fundaţia Comunitară Sibiu, în colaborare cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA. Iubitorii sportului vor putea alerga în cadrul unui semi-maraton în zona Muzeul în aer liber şi al unui cros desfăşurat integral în muzeu.

Tot sâmbătă, între orele 10:00 - 15:00, în zona Gospodăriei din Corund, în cadrul Zilelor Culturii Maghiare, vor avea loc un concurs de pregătire a gulaşului, un târg de meşteşuguri tradiţionale, o degustare de vinuri ungureşti, o reprezentaţie de folclor maghiar, precum şi programe distractive pentru copii.

Duminică, meşteşugurile tradiţionale revin în atenţia publicului, prin intermediul evenimentului „Obiceiuri şi tradiţii”, propus de Şcoala Populară de Arte „Ilie Micu”, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

„Programul acestei manifestări va include o expoziţie de obiecte tradiţionale, ateliere practice şi un spectacol de folclor românesc. Începând cu ora 17:00, pe scena de pe lac vor răsuna acordurile muzicii româneşti tradiţionale, în cadrul spectacolului oferit de formaţia Plaiuri sibiene, iar va dura o oră”, spun reprezentanţii C.N.M. Astra.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

M.C.

Acum 11 ani

Concursul a fost castigat de echipa care a reprezentat \"Judith Bistro\", singurul restaurant cu specific unguresc din Sibiu. www.facebook.com/pages/Judith-Bistro/118177504933536
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus