Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

"De ce sa merg la meditatii daca am profesori foarte buni la scoala?"

Singurul elev din județul Sibiu cu media de admitere la liceu ”10 perfect” spune că nu a luat niciodată meditații, la nicio materie. Ba mai mult, Romina-Ioana Băilă spune că nu avea niciun rost să meargă la meditații atâta timp cât la Școala nr. 13, o școală de cartier, a avut parte de profesori foarte buni.

”M-am pregătit pentru examenul de evaluare națională la fel ca pentru orice alt examen și am învățat în fiecare zi, la școală în special. Am mai făcut și acasă exerciții după modelele de subiecte, dar de cele mai multe ori la școală am lucrat. Dacă ar fi să fac o medie, nu știu dacă acasă am alocat mai mult de două, poate trei ore pe zi învățăturii, în medie mă refer. Au fost și zile în care m-am preocupat mult mai puțin dar și zile în care am învățat mai mult”, a spus pentru Turnul Sfatului Romina-Ioana Băilă. Cât privește meditațiile, a devenit aproape obligatoriu pentru toți elevii din România să ia lecții private înainte examenelor importante. Romina are altă părere și spune sinceră, că nu a fost nevoie. ”Nu am fost niciodată la meditații, la nicio materie. Nu cred că era necesar să merg atâta timp cât la școală avem profesori foarte buni care își dau silința și care lucrează cu noi. La Școala 13 chiar avem profesori foarte buni. Bineînțeles, este nevoie de voință și din partea noastră, a elevilor, dar dacă te străduiești nu se poate să nu reușești”, mai spune Romina.

Și mama Rominei confirmă faptul că fetița ei a reușit să aibă rezultate excelente la învățătură fără meditații. În plus, doamna Băilă spune că acasă Romina a învățat mai mult singură, părinții ei fiind o mare parte din zi plecați la serviciu. ”Alții se mândresc cu mașinile lor, cu banii lor, noi ne mândrim cu copiii noștri. Nu au fost niciodată la meditații, dimpotrivă, eu și soțul suntem toată ziua la lucru, sora la școală, Romina a învățat totul de una singură acasă”, mărturisește doamna Băilă. Cu media zece pe linie, Romina poate alege orice liceu poftește din Sibiu. Ea și-a depus dosarul și a optat pentru a învăța Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pentru că acolo a învățat și sora ei. Romina va învăța la profilul Științele naturii – bilingv engleză.

În ierarhia Inspectoratului Școlar Județean Sibiu privind media de admitere la liceu Școala cu clasele I-VIII nr. 13 din Sibiu figurează cu patru elevi în primii o sută ai județului. Din acest punct de vedere, al numărului de elevi în primii o sută ai județului, cele mai bune rezultate le au totuși școlile cu tradiție în Sibiu. Spre exemplu, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” are 13 elevi clasați în primii o sută. În același clasament, Colegiul Național ”Octavian Goga” are tot 13 elevi, Școala cu clasele I-VIII Regina Maria are opt elevi, iar Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” are tot opt elevi.

Cât privește școlile din afara municipiului Sibiu, rezultate foarte înregistrează Școala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu din Mediaș, Școala cu clasele I-VIII nr.3 din Cisnădie, Școala cu clasele I-VIII Mihai Viteazu din Șelimbăr sau Școala cu clasele I-VIII Cireșarii din Mediaș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Adrian

Acum 11 ani

Felicitări pentru articol! Aceştia sunt oamenii despre care trebuie să auzim mai des!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus