X

Cum se circula in noul giratoriu: bine, daca nu vii dinspre Victoriei

La trei zile de la desființarea semafoarelor în cea mai aglomerată intersecție din Sibiu, traficul se desfășoară extrem de lejer, chiar și la ore de vârf. Noul giratoriu a născut, însă, alte două probleme de trafic: la intersecția de la ieșirea din parcarea situată în fața Hotelului Continental Forum și, mai ales, la intersecția bulevardului Victoriei cu strada Andrei Șaguna. Conducerea Primăriei studiază, acum, posibile noi reconfigurări ale traficului din zonă.

Taximetriștii sibieni se declară mulțumiți de funcționalitatea noului sens giratoriu amenajat în intersecția din Piața Unirii, spre diferență de pasagerii Tursib, care spun că ”trebuie să te ții bine când intri în giratoriu, altfel te răstorni așa de strânsă e curba”. ”E mai bine cu noul sens giratoriu. Numai că e mai bine doar strict în intersecție, căci imediat după dai de noi semafoare și sunt iar probleme”, spune Ștefan, taximetrist de 15 ani.

Obligatoriu la dreapta

Șoferii care vin dinspre bulevardul Victoriei și vor să vireze la stânga, pe Andrei Șaguna trebuie să fie cel puțin extrem de atenți, dacă nu și norocoși. Semafoarele din respectiva intersecție au fost trecute pe intermitent, pentru a nu bloca noul sens giratoriu (pentru cei care vin dinspre Milea și vor să urce pe Șaguna). Prin urmare, ieșirea pe sensul de mers către strada Alba Iulia este extrem de dificilă, nefiind reglementată de niciun semafor amplasat în apropiere. Tot fără semaforizare a rămas și traficul care iese din parcarea situată în fața Hotelului Continental. Cei care vor să vireze, la fel, la stânga înspre bulevardul Gen. V. Milea, au mari dificultăți.
Repunerea în funcțiune a semafoarelor din amintitele intersecții ar putea bloca circulația în noul sens giratoriu. Prin urmare, cea mai posibilă variantă luată în calcul și de conducerea Primăriei este impunerea restricției ”obligatoriu la dreapta”, în ambele intersecții. Cu alte cuvinte, cei care vin de pe bulevardul Victoriei vor trebui să vireze obligatoriu la dreapta, către noul sens giratoriu. Cei care vor ieși din parcarea Continental Forum vor trebui, la fel, să vireze la dreapta, pe strada Andrei Șaguna.

Al doilea giratoriu, amânat

Noul sens giratoriu din Piața Unirii a fost pus în funcțiune duminică. De luni ar fi trebuit desființată și semaforizarea din intersecția Alba Iulia – Morilor – Turismului. Amplasarea unui sens giratoriu în această intersecția a fost amânată, însă, până la relocarea unor rețele care îngreunează câțiva stâlpi din zonă. Noul sens giratoriu va fi amenajat din structuri de plastic săptămâna următoare. După care, în decurs de o lună, cei de la DPC vor finaliza lucrările la un sens giratoriu definitiv.

Rezolvarea, abia în octombrie – noiembrie

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anunțat că amenajarea celor două sensuri giratoriu nu vor rezolva problemele de trafic din zonă. Cele două sensuri sunt doar prima etapă din procesul de reconfigurare a circulației în zona centrală a Sibiului: în cadrul acestui proiect, varianta finală de trafic va fi cea în care Andrei Șaguna va deveni stradă cu sens unic, asemenea străzii Dealului (până la intersecția cu Banatului), străzii Banatului și a unei porțiuni din bulevardul Victoriei (cea dintre Banatului și Andrei Șaguna). Astfel va fi creat un inel de străzi cu sensuri unice, care va face mult mai lejeră circulația în zonă, chiar și fără semafoare.
Amenajarea acestor sensuri unice este amânată până la finalizarea lucrărilor programate de cei de la E.On Gaz în zonă.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

20 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pentru domnul primar!

  Sigur nu ascultati opiniile sibienilor, dar ma rog, d-le primar, sa fiti cu masina pe b-dul Victoriei, dupa ce ati trecut de Banatului, si sa aveti nevoie urgenta sa o luati la stanga pe Saguna…sa vedeti daca reusiti…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Albu

  Pt 2. Te-ai gandit ca n-ar fi un efort intelectual prea mare sa virezi mai bine dreapta, sa cobori in giratoriul de la 30 de m departare, sa faci ocolul sau si apoi sa urci tot inainte, fara probleme?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CAdi

  @lol Este vorba de parcarea de la Continental Forum, nu fostul Continental, acum Ibis
  @pentru domnul primar! este foarte simplu din Victoriei sa cobori 50m pana la sensul giratoriu si sa intorci pe Saguna, hai sa nu mai fim carcotasi!
  O zi buna!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  x

  eu sunt de parere ca acel giratoriu ar fi trebuit sa fie mai mare…ar fi trebuit luat putin din trotoarele dinspre teatru iar axul drumului mutat la fel mai spre teatru iar cercul cat mai mare.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  parere

  Nu ar mai fi nici la noi in tara atâţea nemulţumiţi daca intai am gandi lucrurile si apoi le-am infaptui si nu asa cum se face la noi: intai facem, apoi vedem ce se intampla si abia dupa ce trece o vreme buna se ajunge la solutia care multumeste pe aproape toti beneficiarii.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ben

  vor gasi solutii asa cum au gasit austriecii in Viena,care-i ceva mai mare si cu mai multe probleme,dar lor le-a lipsit ADPC prin care sescurg euroi lurile in directia Na SA, stii cum

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  carabulea

  in zona sensului giratoriu s-a luat din fiecare trotuar mai putin din cel de langa ramada, astfel ca se creeaza o gatuire acolo. oare de ce?

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @12oligo

  de ce? ca sa intrebe prosti ca tine. nu vezi, orbete, ca, si asa, trotuarul ii prea ingust?
  si, ca tot veni vorba, ce-ar fi sa i-o sugi nitel?!

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Comisia Nationala de Etica

  Pentru cetateanul cu IP 64.20.45.178: cel de la postarea 12 nu poate sa-ti satisfaca dorinta pentru ca la supt te gasesti tu si toata familia ta de nesatuli. Altfel, caramulea se afla la racoare , in tranzitie catre loc cu verdeata, ceea ce iti dorim si tie.

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  impartial

  nu inteleg de ce s-a sucarit insul de la asa-zisa comisie; ce-l de la 13 l-a invitat, decent, doar la un suguci,care l-ar mai fi trezit pe 14 la realitate
  iar ca sa doresti moartea cuiva – indiferent cine-i -, e o dovada crasa de rautate si cretinism!

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Comisia Nationala de Etica

  @impartial: loc cu verdeata poate fi o laguna, o poienita, etc. Gandesti gresit, nu mai manca de pe jos ca ti se face rau si faci buba la creier si postezi aberatii pe forum. Inapoi la supt fuga mars!

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  romaneste

  asa s-a lucrat. Adica un lucru bun, doar pe jumatate. Aspectul bun, tocmai crearea acestor giratorii. Dar cat de greu e sa gandesti ca pt fluidizare, e nevoie ca intreaga axa Alba-Iulia – Saguna – Milea sa fie reglementata exclusiv prin giratorii. Acum treci mai repede prin sens, dar te opresti la semafoare dupa 100 de metri (la intersectiile cu C. Dumbravii, respectiv Carlova). Haideti mai fratilor sa facem macar o data treaba pe de-a-ntregul!!!

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  observator

  (…) o laguna, o poenita, etc. tipule, pune mana pe carte; nu se pune virgula dupa etc, doar in cazul in care se scrie etc, etac, etc… cat despre supt, parca fusesesi invitat, asa ca onoreaza…

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @obseratorul găurii negre cu păr

  beși repede ca puți, eludezi fondul problemei. spala-te pe cei doi dinți pe care-i mai ai , ți-a rămas pe acolo păr carabulic. ia și niște virgule , să le dai lu\’ mă-ta să-ti facă ciorbă: ,, ,, ,, , , , , , , , , , ,,, ,, .

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  giratoristul

  intre 12,30 si 14,00 se circula destul de greoi si, cel mai important, NESIGUR. sa vedeti la toamna cand incep scolile ce probleme vor apare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact