Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Nou teren de fotbal. In Subarini, in locul patinoarului

Știi momentul acela când stai cu prietenii la o bere, pe o terasă sau în cartier, și unul dintre ei vine cu ideea că ar merge un fotbal? Subit, fotbalistul din tine achiesează la inițiativă. Însă, abia atunci începe corvoada telefoanelor. „Sună-l și pe ăla, că e bun în poartă”, va spune un amic, completat de un altul, care promite că va aduce niște adversari puternici, care „știu cu mingea”. Dacă te respecți îndeajuns ca fotbalist amator, alegi un sintetic. Dilematică situație, îți spui, pentru că ai jucat pe majoritatea terenurilor din Sibiu și știi plusurile și minusurile. În special minusurile! Undeva e prea scump și prea departe, altundeva e bine, dar prinzi rezervări doar la ore indecent de târzii. Mai știi și că oriunde te-ai duce, o să vii acasă cu hainele îmbâcsite cu mirosul maiourilor pe care le primește fiecare echipă. Și atunci, ce e de făcut?

Alternative?

Există trei soluții, dar două dintre ele nu îți vor plăcea: să nu mergi; să mergi și treci cu vederea că terenul e înclinat, că porțile sunt șubrede sau că trebuie să te ții de nas când alergi; sau să încerci ultima și cea mai modernă bază sportivă și de agrement din Sibiu: Sub Arini 39, construită în locul vechiului patinoar. Numai că acolo nu e nimic vechi, ci chiar modern, la standarde europene, cum s-ar zice. N-am apucat să joc acolo, dar m-am îndrăgostit iremediabil de gazon, de amplasare, de vestiare și mai ales mărimea incredibilă a terenului. Mă uitam cu jind la cei care jucau atunci când am fost să verific dacă zvonurile despre un astfel de sintetic sunt simple minciuni sau el chiar există. În față ai localul, unde, din câte am înțeles, poți să mănânci și chiar să te răcorești înaintea sau mai ales după un meci încins. Și, știi cât de bine alunecă lichidul galben-maroniu pe gâtu-ți uscat de după meci! În spate sunt  vestiarele. Miros a nou. Să ne înțelegem, în vestiare nu sunt simple bănci, ci fiecare jucător are propriul dulap, prevăzut cu umeraș și loc special pentru ghete. Ca fotbaliștii adevărați, mi-am spus. În spate e terenul. Imens și de un verde halucinant. Scos din mâna olandeză a celor de la GreenFields, parcă te invită să intri, chiar dacă ești în blugi și pantofi. Gazonul are fir siliconat, înalt de 5.5 centimetri - asta înseamnă că, la căzături sau alunecări, n-ai cum să te rănești. Dimensiunile? O nebunie! E cel mai mare de pe piața sibiană, cu o lungime de 44 de metri. Lat de 28 de metri, terenul este prevăzut cu niște  porți de 2 /5metri.

Între noi fotbaliștii fie vorba, la preț te gândești acum! E accesibil, în condițiile în care fiecare echipă trebuie să joace în sistem 6+1, deși personal aș înclina spre echipe de 8 jucători. E suficient loc chiar și pentru 18 pe teren! 180 de lei ora, atât costă – timp în care primești și un tricou care, după meci, se pune la spălat. Pe verificate! Ultimul plus e tribuna. Gata, s-a terminat cu supărările prietenei/soției, când pleci la fotbal și o lași acasă! Poți să o iei și pe ea, dacă nu să îți privească execuțiile, măcar să bârfească cu celelalte însoțitoare ale coechipierilor. Astfel, împuști doi iepuri dintr-o lovitură – joci fotbal în condiții excelente și o și scoți la un suc, chiar acolo, ca să nu mai spună că nu ții la ea!

Cupa Warsteiner la minifotbal

Pe terenul din parcul Subarini tocmai ce a început și primul eveniment. Cupa de minifotbal a început în 24 august și se va încheia în 2 septembrie. Printre organizatori, Warsteiner, care vine – cu ce altceva? – cu berea, și desigur cei de la Baza Sportivă și de Agrement Sub Arini 39, care pun la dispoziție terenul. Nici nu vreau să-mi imaginez ce va fi la campionatul din toamnă, dacă organizatorii și-au propus să ofere în cadrul acestei Cupe diverse premii, de la trofee la sume de bani. Cupa e doar o mostră a campionatului ce se va organiza acolo, undeva în toamnă, la care tare mult aș vrea să fim adversari!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

18 comentarii

unul

Acum 11 ani

fratilor, ne-am saturat de terenuri de fotbal, sunt mai multe decat fast-fooduri.....terenuri de baschet cam in cati zeci de mii de ani?
Raspunde

Dan

Acum 11 ani

Bine ca ati distrus unul din putinele patinoare din Romania. In loc sa fie reparat a fost practic desfiintat. Mare e gradina lui Dumnezeu si multi tampiti au loc in ea. Pentru un pumn de galbeni pe care ii vor face asa zisi investitori vor suferii la iarna sute de copii care vor sa patineze. RUSINE sa va fie cu asa initiative.
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

Lasa bah, daca n-aveti bani pentru rate, mergeti la fotbal.
Raspunde

nervosu

Acum 11 ani

mai taci tampito veto tu ai bani imputito de credite noi suntem doar cativa in alte orase jumate din oras le ia casa. Si in legatura cu patinoarul sa faca bine sa faca altul imputiti de la primaria m-am saturat de primaria aia care numai drumuri stiu sa faca. Un aqua park nu un mall nu un patinoar nu un stadion nu kalomea bine ca fac terenuri de fotbal.Rusine Rusine idiotilor.
Raspunde

m

Acum 11 ani

un patinoar era mai mult decat binevenit acolo. Ce patinoare mai are Sibiul? Dar se vede ca exista alte interese mai puternice sau poate ca e doar cererea... Oricum, ma mir ca nu au facut acolo ceva hotel/centru de conferinte sau mai stiu eu ce alta constructie asa cum se obisnuieste de ani buni pentru fiece petec de teren mai mare decat suprafata unei case obisnuite...
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 11 ani

Cred ca nu e numai faptul ca sunt destule terenuri de fotbal, dar ALA ERA PATINOARUL DIN SIBIU, IMBECILILOR... CE MAI DISTRUGETI PENTRU INTERESE MESCHINE... auzi la ala, se pune tricoul la spalat, pe verificate - pe tine te-a verificat cineva inainte sa asterni aberatiile astea pe hartie...
Raspunde

tom

Acum 11 ani

este proprietate privata, deci pot sa faca ce vor ei acolo ... Din pacate au ales desfiintarea patinoarului. Asta e , ce sa facem, asteptam sa treaca iarna cat mai repede ...
Raspunde

Parerea mea

Acum 11 ani

Decat vreo carciuma, mai bine un teren de sport. Si mie-mi place mai mult baschetul, dar tot sport e. Si apropos, patinoar nu avem an de an in piata mare?
Raspunde

incredibil

Acum 11 ani

Ok,,, ai scris acolo cat de ok ii terenu... Lasa si un numar de telefon sa putem face rezervari !!!
Raspunde

patinator

Acum 11 ani

ce reclama faceti, prprietate privata? de cand? aaa cred ca cei din primarie au facuto privata cum au facut cu multe altele. cu un patinoar mergeamai bine dar.... asta e sa desfintati tot
Raspunde

Acum 11 ani

Petrutule, ce reclamă faci noii afaceri, aparent dezinteresat. Ia bagă tu două ture de teren că să dai jos din surplusul generat de băutura galben-maronie (posibil pipi).
Raspunde

una

Acum 11 ani

Fostul patinoar nu se compara cu cel improvizat in Piata. In plus, pe asta nou nu te poti da cu viteze, nici nu prea ai cum, e mult prea mic.
Raspunde

VARZA

Acum 11 ani

Sunt convins ca nu ati fi mers la patinoar ba retarzilor, asa ca ciocu mic! Terenul asta de fotbal este foarte bine venit!
Raspunde

pulea

Acum 10 ani

care stiti nr de contact...???
Raspunde

@pulea

Acum 10 ani

io stiu, dar nu vreau sa-l zic.
Raspunde

@pulea

Acum 10 ani

io stiu, dar nu vreau sa-l zic.
Raspunde

sasu

Acum 10 ani

CRETINILOR!!!!! SCRIETI UN NR DE TELEFON! TAMPITI CE SUNTETI!
Raspunde

@nervosu

Acum 10 ani

slab.... si un copil de clasa a 2-a sigur scrie mai bine ca tine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus