X

200 de mesteri olari expun la Targul Olarilor

În perioada 1-2 septembrie va avea loc la Sibiu mult aşteptatul Târg al Olarilor, un eveniment la care vor participa peste 200 de meşteri din ţară şi din străinătate.

Meşteri din centre de olărit din Baia Mare, Braniştea, Corund, Glogova, Horezu, Marginea, Oboga, Obârşa, Rădăuţi, dar şi din străinătate – Ungaria, Republica Moldova şi Bulgaria, vor aduce la Sibiu cele mai frumose produse, de la obiecte decorative, până ulcele, farfurii şi oale.

"Pentru vizitatori, târgul reprezintă o oportunitate pentru a se familiariza cu olăritul tradiţional şi ceramica modernă, iar pentru olari este un prilej de a discuta problemele acestui meşteşug tradiţional împreună cu alţi colegi de breaslă. Târgul Olarilor este evenimentul Sibiului contemporan ce aduce în actualitate o veche utilitate a Pieţei Mari: cea de loc al desfăşurării târgurilor. Prin prezenţa olarilor români, maghiari şi saşi se respectă astfel tradiţia din secolul al XVIII-lea, când în Piaţa Mare se strângeau negustori de diferite etnii şi din diverse zone ale ţării", spun organizatorii.

Târgul va fi deschis sâmbătă şi duminică, în Piaţa Mare din Sibiu, între orele 9:00-21:00.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact