X

Mii de creatii din ceramica figurativa expuse la Targul Olarilor

Sâmbătă dimineaţa, în Piaţa Mare, peste 200 de meşteri olari şi-au expus creaţiile, de la ulcioare cu difierite modele floarale, până la farfurii, ulcele şi alte obiecte de ceramică figurativă.

Târgul Olarilor, care va rămâne deschis în centrul Sibiului timp de două zile, a adus la Sibiu meşteri din din Baia Mare, Braniştea, Corund, Glogova, Horezu, Marginea, Oboga, Obârşa, Rădăuţi, dar şi din străinătate – Ungaria, Republica Moldova şi Bulgaria.

"Pentru vizitatori, târgul reprezintă o oportunitate pentru a se familiariza cu olăritul tradiţional şi ceramica modernă, iar pentru olari este un prilej de a discuta problemele acestui meşteşug tradiţional împreună cu alţi colegi de breaslă. Târgul Olarilor este evenimentul Sibiului contemporan ce aduce în actualitate o veche utilitate a Pieţei Mari: cea de loc al desfăşurării târgurilor. Prin prezenţa olarilor români, maghiari şi saşi se respectă astfel tradiţia din secolul al XVIII-lea, când în Piaţa Mare se strângeau negustori de diferite etnii şi din diverse zone ale ţării", spun organizatorii.

La cea de-a 49-a ediţie a "Târgului Olarilor", sibienii vor avea parte şi demonstraţii la roata olarului, dar şi de câtecele de fluier prin care unii meşteri îşi îmbie clienţii.

Târgul va fi deschis sâmbătă şi duminică, în Piaţa Mare din Sibiu, între orele 9:00-21:00.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact