Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Lucrari de modernizarea la Spitalul Judetean Sibiu

La Secţia Clinică Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean au început lucrările de izolare. Lucrarea, în valoare de peste 44.000 lei, înclude înlocuire a geamurilor vechi cu termopane noi.

„Procesul acesta se află în derulare, a fost semnat contractul cu firma S.C Ideal Casa S.R.L. care a fost aleasă conform aceluiaşi criteriu de atribuire, respectiv preţul cel mai scăzut. Montajul va începe în această săptămână şi se va încheia într-un termen de maxim 30 zile. Deocamdată clinica în care funcţionează Secţia de Infecţioase e supusă doar acestui proces de izolarea, iar anul viitor va înce procesul propriu-zis de modernitzaea”, a declarat Liviu Cotârlă, managerul spitalului.

45 de aparate noi de aer condiţionat au fost montate pe secţii

Potrivit managerului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a finalizat primei etapa procesului de climatizare a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, constând în achiziţionarea şi montarea a 45 de aparate noi de aer condiţionat. Aparatele au fost cumpărate prin achiziţie directă, iar de livrare şi montare s-a ocupat firma Therma Sib.

„Costul total al operaţiunii de livrare şi montaj este de peste 75.000, cu TVA inclus. Practic, în urma acestui demers, în fiecare secţie cu paturi a ajuns cel puţin câte un aparat nou de aer condiţionat, totalul acestora fiind de 45. Dorim să mulţumim Consiliului Judeţean Sibiu şi domnului preşedinte Ioan Cindrea, pentru sprijinul financiar acordat, fără de care această realizare nu ar fi fost posibilă. Pentru procesul de climatizare va urma şi o a doua etapă, în cadrul căreia aparatele care mai sunt necesare pentru climatizarea integrală vor fi achiziţionate prin licitaţie. Procedurile pentru aceasta sunt mai lungi şi probabil se vor derula anul viitor. În urma acestei acţiuni, va creşte gradul de confort al pacienţilor internaţi, mai ales în sezonul cald, când instalaţiile de climatizare sunt atât de necesare” a declarat managerul Liviu Cotârlă.

Aparatele au fost montate pe secţiile de Oncologie, Diabet, Medicală I şi II, Dializă, Gastroenterologie, Hematologie, ATI I, UPU, Chirurgie I, Bloc operator chirurgie, Neurochirurgie, Ortopedie, Urologie, Cardiologie I şi II, Laborator, Neurologie, Chirurgie Plastică, Endocrinologie, Oftalmologie, Infecţioase, UTS.

Numărul total al aparatelor de aer condiţionat din cadrul SCJU Sibiu a ajuns la 137, înainte existând 92 de aparate de aer condiţionat montate din 2003.

Spitalul s-a aprovizionat cu materiale

În ceea ce priveşte aprovizionarea cu materiale sanitare, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a precizat că „pentru a evita şi elimina situaţiile în care materialele sanitare de uz curent să lipsească, cum s-a întâmplat uneori, am demarat o serie de acţiuni care deja îşi dovedesc beneficiul. Ne dorim ca niciun pacient internat în Spitalul Clinic Judeţean să nu mai fie nevoit să-şi aducă de acasă cele necesare pentru tratament. De asemenea vom aduce şi în farmacia Spitalului tot ceea ce este necesar.”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

ion

Acum 11 ani

Bravo d-lor.Se vede ca a venit un roman la CJ caruia ii pasa de sanatatea oamenilor
Raspunde

:))

Acum 11 ani

@1 imi place ironia ta. Pe de alta parte, e bine ca se face.
Raspunde

pt. 2

Acum 11 ani

Nu te-ai prins, ironie este sa crezi ca sasii corupti care au mai ramas pe la Sighii vor binele romanilor...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus