Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Fostul prim-procuror al Parchetului Tribunalului Sibiu candideaza la sefia DNA

Procurorii Gheorghe Moţa, de la Parchetul Gorj, şi Ioan Irimie, de la Serviciul DNA Cluj, şi-au depus candidaturile, până marţi, la Ministerul Justiţiei, pentru funcţiile de procuror general al României, respectiv procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, afirmă surse judiciare.

Gheorghe Moţa a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului Tribunalului Gorj până în mai 2007, când plenul Consiliului Superior al Magistraturii l-a revocat.

El fusese revocat din oficiu de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, apoi Plenul a confirmat hotărârea.

Cea de-a doua candidatură depusă la Ministerul Justiţiei este cea a medieșanului Ioan Irimie, care a fost şeful Serviciului Teritorial Cluj al DNA, el fiind revocat din această funcţie în 2005 de către procurorul şef al Direcţiei, Daniel Morar.

Irimie a deţinut apoi funcţia de prim-procuror al Parchetului Tribunalului Sibiu, în prezent fiind procuror DNA la Cluj.

Termenul pentru depunerea cererilor de înscriere pentru funcţia de procuror general, şef DNA sau pentru ambele funcţii este miercuri, 3 octombrie, iar cel pentru depunerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este 15 octombrie.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie, cu menţionarea celor care au optat pentru ambele funcţii de conducere, lista cererilor respinse, cu indicarea motivului respingerii (nedepunerea înscrisurilor, neîndeplinirea condiţiei de vechime, etc.), precum şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de internet a instituţiei la data de 5 octombrie.

Interviul care va fi susţinut de procurorii care participă la selecţie va avea loc în perioada 23-25 octombrie. Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina internet a acestuia în 1 noiembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

sIbIaNuL

Acum 11 ani

Cand a trecut dl. procuror Ioan Irimie la DNA Cluj? In luna iulie a.c., era prim-procuror al Parchetului Tribunalului Sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus