Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Kovesi nu mai ajunge la Sibiu. Pleaca la Bruxelles

Fostul procuror general al României, Codruţa Kovesi, a fost detaştă la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, urmând a ocupa o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie. Surse oficiale au declarat, pentru Mediafax, că Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi seara, detaşarea la Ministerul Afacerilor de Externe a Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Biroul Teritorial Sibiu, pentru prioadă de trei ani, începând de miercuri, 3 octombrie. "Urmare a cererii pe care am depus-o, astăzi (luni-n.r.) a fost semnat ordinul prin care am revenit pe postul deţinut anterior şi am fost numită procuror în cadrul DIICOT-Biroul Teritorial Sibiu. Începând cu astăzi am încetat numirile pe funcţia de consilieri ai procurorului general pentru Dana Tiţian şi Marius Bulancea, pentru funcţia de procuror şef secţie lui Valentin Şelaru şi pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general lui Marius Iacob, ca urmare a cererilor pe care aceştia le-au depus. Deşi sunt nişte profesionişti excelenţi, trebuie să lăsăm oportunitatea viitorului procuror general să îşi aleagă echipa managerială, aşa cum şi eu am avut-o", spunea în urmă cu două zile Codruța Kovesi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

ana

Acum 11 ani

Felicitari Codruta, un om harnic, serios ajunge unde isi propune. Felicitari si parintilor tai
Raspunde

valjan

Acum 11 ani

felicitari ptr dna ministru Pivniceru ptr orientarea codrutei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus