Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Inca o reuniune ”la varf” are loc la Sibiu: cea a marilor retele electrice

În orașul care vrea să devină primul din România cu ”rețele inteligente” (smart grids) are loc până la finele acestei săptămâni Conferinţa Internaţională Sud-Est Europeană CIGRE RSEEC 2012, eveniment la care participă specialiști și factori de decizie din lumea rețelelor electrice din sud-estul Europei.
”Conferinţa de la Sibiu reprezintă un eveniment major pentru sistemele energetice şi oferă o ocazie excepţională  pentru membrii CIGRÉ (International Council on Large Electric Systems; Conseil International des Grands Reseaux Electriques; Consiliul Internaţional al Marilor Reţele Electrice) şi părţile interesate, de a prezenta lucrări cu tema Inovaţie pentru eficienţă şi management eficient, soluţii pentru sistemele de energie ale viitorului”, anunță reprezentanții Transelectrica Sibiu.
Potrivit lor, de miercuri la Sibiu au venit ”ingineri din sisteme electroenergetice, specialişti, factori de decizie, cercetători, profesori, academicieni” pentru a discuta despre tematici specifice domeniului.
”Participanţii vor discuta despre noi concepte de dezvoltare şi operare a reţelelor electrice de transport şi distribuţie, tehnologii actuale şi tendinţe de dezvoltare, echipamente noi, mediu, sustenabilitate, soluţii noi de racordare pentru sursele regenerabile de energie (SRE), tehnologii pentru SRE, stocarea energiei, provocări în domeniul educaţiei forţei de muncă din sistemul energetic, metode, proceduri, scule şi materiale pentru lucrul sub tensiune”, arată sursa citată.
Vineri, de la ora 9:00, în Staţia Transelectrica Sibiu Sud va avea loc o demonstraţie a Asociaţiei de Lucru Sub Tensiune din România (ALSTR) despre metode de acces la potenţialul liniilor.

Foto


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus