X

Primaria propune noi sensuri unice: I.L. Caragiale si strada Lunga, partial

Direcția Tehnică din cadrul Primăriei municipiului Sibiu a anunțat la începutul acestei luni intenția de a modifica regimul de circulație pe strada I.L. Caragiale. Potrivit schiței care însoțește anunțul, transformarea străzii I.L. Caragiale într-una pe care se circulă într-un singur sens va presupune amenajarea unui nou sens giratoriu la intersecția cu strada Lungă, intersecție până la care și această din urmă stradă ar urma să aibă sens unic.
Propunerea de modificare a regimului de circulație va afecta în special șoferii care folosesc străzile din jurul Parcului Reconstrucției. Strada I.L. Caragiale va avea sens unic dinspre strada Lungă înspre Strada Câmpului. La intersecția străzii Lungă și I.L. Caragiale va fi amenajat un sens giratoriu. Șoferii care vin dinspre Mediaș către Piața Cibin nu vor mai putea trece pe lângă parcul Reconstrucției și vor fi obligați ca la viitorul sens giratoriu să vireze către  strada Râului.
Eventualele sugestii ale sibienilor în legătură cu intenția Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu pot fi depuse în scris la Centrul de informații pentru cetățeni.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

24 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Elena

  Circulația in Sibiu e vraiste, ne-ati înnebunit cu sensuri unice si străzi blocate, gaurite si lăsate aiurea…. Cand se va termina cu santierele si schimbările astea idioate?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  LLL -D

  TU LENUTO ca sa construesti trbuie s-a stici recunoaste ca SIBIU E UN santier deschis comentarile sunt tendentioase si apropo de GIRATORI si SENSURILE unice a sa se circula in lumea civilizata ce sar facea SIBIU medieval cu srazi de 800 de ani cu circulatia care este acum peste 150000 de masini asa ca domnule PRIMAR CONTINUATI ce vati propus s-a faceti din SIBIU CELmai performant oras din tara felicitari

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  buluc

  @1+2 ideea principala este ca daca n-ati inteles nimic din aceste schimbari, trebuie sa va adaptati la noile sisteme foarte bine gandite, sa re/invatati sa conduceti si sa fiti deschisi la nou..

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Florin

  Sensurile unice sunt foarte bune și fluidizează excelent traficul. Despre sensurile unice nu pot spune același lucru , ce ați făcut bine cu sensurile unice ați stricat cu nenorocitele astea de sensuri unice. Din cate vad eu unicul motiv pentru care se fac sensurile unice este pentru a se face mai multe locuri de parcare. In curând orașul nostru o sa ajungă un imens labirint. O sa ne învîrtim ca șoarecii. Propunerile astea nu se discuta și cu locuitorii …. ? Cine face propunerile astea ?

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @5 Scuzeee :)

  Sensurile giratorii sunt foarte bune și fluidizează excelent traficul. Despre sensurile unice nu pot spune același lucru , ce ați făcut bine cu sensurile unice ați stricat cu nenorocitele astea de sensuri unice. Din cate vad eu unicul motiv pentru care se fac sensurile unice este pentru a se face mai multe locuri de parcare. In curând orașul nostru o sa ajungă un imens labirint. O sa ne învîrtim ca șoarecii. Propunerile astea nu se discuta și cu locuitorii …. ? Cine face propunerile astea ?

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @5 Chiar că-i tare !!!

  Sensurile giratorii sunt foarte bune și fluidizează excelent traficul. Despre sensurile unice nu pot spune același lucru, ce ați făcut bine cu sensurile unice ați stricat cu nenorocitele astea de sensuri giratorii. Din cate vad eu unicul motiv pentru care se fac sensurile unice este pentru a se face mai multe locuri de parcare. In curând orașul nostru o sa ajungă un imens labirint. O sa ne învîrtim ca șoarecii. Propunerile astea nu se discuta și cu locuitorii …. ? Cine face propunerile astea ?

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sb

  foarte buna ideea. ai posibilitati de intoarcere civilizate. cei ce vin de pe medias nu au de ce sa iasa intr-o strada secundara cand pot sa iasa intr-una principala dar nesemnalizata acum

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  acolo chiar nu e nevoie de sens unic pe str Lunga!!! Acuma cine vine de pe str Lunga si vrea sa vrea sa mearga pe str Raului are cedeaza trecerea in dreapta la semafor pe str Reconstructiei . Daca s ar schimba ar intra toata lumea pe raului pe la semafor, s ar face coloana si tot nu s ar fluidiza circulatia.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  s

  sensurile unice sunt bune pe strazi inguste nu pe o strada larga cat un bulevard. Strada lunga e suficient de mare pt ca sa se faca parcari si sa ramana doua sensuri de circulatie, oricum nu e o strada cu un volum foarte foarte mare de masini, ambuteiaje sau alte probleme de genu.Acolo s a circulat si se circula destul de bine (mai putin bine de cand a rupt tot asfaltul), tot ce trebuie e sa repare strada si sa o lase asa cum e .

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jean

  @13. Ce zici tu e adevarat dar cei care pe Lunga dinspre viaduct vor putea intra pe I.L. Caragiale-Campului-Reconstructiei si vor evita semaforul.
  @14. Strada va avea sens unic doar pe portiunea dintre str. Reconstructiei si I.L. Caragiale restul va fi cu dublu sens.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @ Jean (IP 82.208.157.18)

  Ba sulica de la Atlassib Asigurari, tu chiar nu ai de lucru sau asta-i serviciul tau: sa comentezi inspre slava penalilor Johannis si Carabulea?

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  valentin

  @5 – \”Eventualele sugestii ale sibienilor în legătură cu intenția Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu pot fi depuse în scris la Centrul de informații pentru cetățeni.\”
  Ca si in alte cazuri, asta e o lucrare NUMAI ca sa se bage bani din bugetul Primariei in conturile firmelor comerciale; sensul giratoriu nu-si are rostul aici ptc nu are ce sa fluidizeze – nu e trafic astfel incat sa se formeze coada la viraj stanga de pe Lunga pe Raului. Si in plus de asta, in ipoteza ca vii de pe Lunga, intri in sens giratoriu si stai la coada ca sa intri pe str Raului, iti dai seama ce aiurea va fi sa mergi peste pod la Piata Cibin ? Banda 1 acuma pe Raului este pentru inainte sau la dreapta !!
  Singura implicatie pe care o vad este incurajarea turismului prin zonele astea si disperarea riveranilor!

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @9, 7, 5

  Tot nu ti-a iesit! mai citeste odata cu atentie ce postezi, inainte sa dai \”Trimite\”. Te contrazici rau de tot, desi ai refacut deja de 2 ori textul (@7 si @9). Tot nu poate avea omul incredere in ce ai scris.

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  siby

  Este aproape ok cu o singura mentiune, sa fie lasata directia de mers pe str. Lunga de la giratoriul cu Caragiale pana la intersectia cu Reconstructiei doar pentru cei care vireaza obligatoriu dreapta pe str. Reconstructiei. Cred ca se ocoleste si se aglomereaza prea mult traficul pe strazile Caragiale si Campului pentru parcurgerea a 150m pe str. Lunga! Oricum nu este deloc afectata circulatia in intersectia Lunga-Reconstructiei daca cei care vireaza dreapta pe reconstructiei vor ceda trecerea celor care vin dinspre Piata Cibin si se deplaseaza spre str. Reconstructiei!!!

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  siby

  Buna ideea, insa as propune limitarea vitezei de deplasare pe strazile Campului, Caragiale, Reconstructiei, Vladimirescu la 30km/h pe toata lungimea acestora si nu doar in preajma intersectiilor!!! Aceasta restrictie ar trebui aplicata pe toate strazile mici sau inguste din tot orasul unde sunt spatii pentru parcare sau zone rezidentiale!

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  niros

  In orele de varf de pe Morilor, Calea Dumbravii, B-dul Spitalelor, nu mai poti intra in giratoriu. Pe Sagune sunt doua benzi in plus (goale). De cand s-a scos traficul greu se circula bine in Sibiu dar daca ceva merge bine si poti sa-l inebunesti de ce sa n-o faci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact