Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Crestere accentuata a numarului de viroze in judetul Sibiu

Vremea rece a determinat în ultimele zile o creştere alarmantă a cazurilor de viroze respiratorii. Astfel, la nivelul judeţului numărul pacienţilor a crescut cu peste 23%, ajungând la 2.383 de cazuri. Cele ma multe cazuri s-au înregistrat la grupa de vârstă 15 - 49 ani.

Din fericire până în prezent nu s-a semnalat nici un caz de gripă, iar medicii sibieni spun că încă aşteaptă vaccinurile antigripale.

„Noi sperăm ca în săptămânile următoare să primim vaccinurile e la minister. Încă nu ne alarmăm pentru că dacă o să începem vaccinarea persoanelor la risc la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, este bine deoarece în România primele cazuri de gripă apar în perioada decembrie-februarie”, spune Victoria Bârluţiu, medic şef Secţia Clinică Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, chiar dacă nu s-a semnalat activitate gripală, în schimb numărul cazurilor de pneumonie a crescut.

„Nu s-au recoltat secreţii rino-faringiane pentru detectare de virus gripal, astfel actuala săptămână este caracterizată ca lipsă activitate gripală. Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 255 cazuri, mai multe decât în săptămâna precedentă când au fost 211. Cele mai multe cazuri au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani”, spune Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus