Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Educatie cinematografica in cadrul TIFF, la Sibiu

EducaTIFF - programul de educaţie media şi cinematografică, parte din Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), şi se extinde din această toamnă cu activităţi în afara festivalului, la Cluj-Napoca şi Sibiu.

„EducaTIFF a debutat în 2009, cu scopul de a reaprinde pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice şi de a influenţa primii paşi către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media. Prin dezvoltarea programului EducaTIFF, TIFF îşi asumă misiunea de a forma, începând de la o vârstă foarte tânără, un public de film avizat şi îşi încadrează eforturile alături de cele ale altor proiecte europene similare. Astăzi, când toată lumea este expusă constant şi adesea agresiv la comunicarea media, cei mai tineri sunt şi cei mai vulnerabili. Filmele pentru copii şi adolescenţi se adresează unui public ale cărui nevoi emoţionale şi culturale ating cote foarte ridicate”, spun organizatorii.

EducaTIFF în Sibiu se va desfăşura în perioada 4 noiembrie – 16 decembrie, duminica, de la ora 11:00, de două ori pe lună, la Librăria Humanitas.

Filmul din deschiderea EducaTIFF Sibiu este documentarul „Calea Împăratului „(2005, Franţa), câştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun documentar în 2006, un film recomandat elevilor cu vârstă 11+.

EducaTIFF Sibiu va continua cu alte trei filme: în 18 noiembrie, „Ursul uriaş„ (2012, Danemarca, genul Animaţie, 8+), apoi în 2 decembrie, „Fetiţa şi vulpea” (2007, Franţa, genul Aventuri, 8+), iar în 16 decembrie, „Karla şi Jonas” (2010, Danemarca, genul Family, 11+).

EducaTIFF a fost primul program care a adus în cinematografele din România filme special create pentru copii şi adolescenţi, însoţite de materiale didactice pentru dezvoltarea planurilor de lecţie.

Ca o recunoaştere a meritelor, în vara lui 2011, programul EducaTIFF a fost selectat în cadrul seminarului Europa Cinemas' Young Audience din Bologna, reprezentând o premieră pentru România, un succes la care s-a adăugat în toamna anului trecut, Premiul pentru Cel mai bun proiect educaţional la Gala Premiilor în Educaţie.

„Succesul înregistrat de programul EducaTIFF la cele 4 ediţii de până acum a încurajat organizatorii să dezvolte şi să extindă această platformă educaţională, lansând noi provocări şi pregătind noi surprize, ce se vor extinde treptat pe tot parcursul anului şcolar, în mai multe oraşe din ţară.În acest final de an, primii beneficiari vor fi elevii şi profesorii din Cluj şi Sibiu, care vor putea participa la proiecţiile de film special alese, pe categoriile de vârstă 8+ şi 11+”, mai spun reprezentanţii TIFF.

Intrarea la proiecţii este liberă, în limita locurilor disponibile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus