Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

A devenit obicei la Sibiu: Un singur candidat pe an promoveaza examenul de admitere in avocatura

Exact cum s-a întâmplat și anul trecut, în județul Sibiu un singur candidat din câteva zeci a reușit să promoveze examenul de admitere în profesia de avocat. Ramona Vălean este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității ”Lucian Blaga” și a trecut examenul cu media 7,79.

”Nu mă așteptam să fiu singura care promovează examenul, dar sunt plăcut surprinsă. Mă așteptam la un examen greu. Efortul a fost însă pe măsură, asta însemnând zilnic multe ore de studiu, atât acasă cât și la Biblioteca Astra.  Ca surse de informare am folosit cărți de specialitate, în conformitate cu tematica afișată pentru examen. Cunoșteam faptul că gradul de dificultate al ultimelor examene de intrare în profesia de avocat a crescut, de aceea m-am pregătit intens pentru acest examen și speram la un rezultat pozitiv”, a declarat pentru Turnul Sfatului Ramona Vălean. Cât privește viitorul ei, Ramona Vălean spune că intenționează să colaboreze, ca stagiar, cu un avocat cu experiență din Baroul Sibiu și, în același timp, să-și continue studiile. ”Aș fi încântată să colaborez cu un avocat din Baroul Sibiu. În continuare, în paralel cu activitatea avocațială, îmi doresc să îmi completez studiile. Detaliile referitoare la avocatul cu care voi avea șansa să colaborez  și domeniul de activitate în care voi activa vor fi stabilite în perioada următoare. Știu că drumul este lung și anevoios dar primul pas a fost făcut: am promovat examenul”, a mai declarat Ramona Vălean. Tânăra absolventă a ținut să evidențieze și cadrele didactice ale Facultății de Drept, care au dat dovadă de profesionalism și tenacitate. ”Din punctul meu de vedere, Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga, la care am studiat, oferă toate condițiile pentru cei dispuși să învețe temeinic. Doresc pe aceasta cale să le multumesc profesorilor mei pentru eforturile depuse”, a concluzionat Ramona Vălean. 
La examenul de anul acesta au fost înscriși la Baroul Sibiu 39 de candidați. Dintre aceștia, mai mult de jumătate sunt absolvenți de instituții de studii superioare din Sibiu, în special Facultatea de Drept ”Simion Bărnuțiu” sau Facultatea de Drept din cadrul Universității  Româno-Germane. Pe lista celor înscriși au fost însă și absolventi de Drept din Cluj-Napoca sau București. ,,Numărul celor înscriși nu mi se pare nici mare, nici mic. Dacă mă gândesc bine, cam atâția au fost înscriși și anul trecut. Și la examenul de anul trecut rata de promovabilitate a fost foarte mică”, a declarat și Virgil Vulcan, vicepreședintele Baroului Sibiu. Anul trecut au fost 33 de candidați, singurul promovat fiind Mihai Adrian Crăciun, cu media generală de 7,59. ,,Cu certitudine a fost o surpriză pentru mine să fiu singurul promovat”, declara el, pentru Turnul Sfatului, la momentul respectiv. La scurt timp după examen, Mihai Adrian Crăciun a intrat ca stagiar la avocatul sibian Marcel Răducanu, alaturi de care lucrează și în prezent.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

pt avocata stagiara

Acum 11 ani

ca sa devii avocata trebuie sa scoti multi bani si sa faci compromisuri
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

asociatia asta a avocatilor, pur si simplu sfideaza Constitutia, blocand accesul la profesie si implicit la munca. Examenul asta e unul de fatada si eu i-as obliga pe toti avocatii sa il dea anual, odata cu candidatii. Sunt convins ca nu l-ar lua nici unul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus