Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Brasovenii incep lucrul la pista noului lor aeroport. Una de trei ori mai ieftina decat la Sibiu

Consiliul Județean Brașov va plăti 56,9 milioane de lei pentru pista viitorului Aeroport internațional Brașov. Una cu 220 de metri mai lungă decât cea din Sibiu și care, potrivit contractului, ar urma finalizată peste 12 luni. Constructorii angajați sunt Vectra Service SRL, firma care, în 2010, a terminat secțiunea a doua a centurii Sibiului, cu câteva luni mai repede decât termenul din contract și cu un milion de euro mai ieftină decât prețul negociat inițial. În vara lui 2008, CJ Sibiu, alături de Primăria Sibiu, inaugurau pista modernizată a Aeroportului Internațional Sibiu, în lungime de 2.630 de metri, a cărei valoare a fost de 176,8 milioane de lei.


”Sibienii nu se bucură”

Licitația pentru construirea pistei viitorului Aeroport Brașov a avut loc în iulie anul acesta, de atunci stabilirea câștigătorului fiind blocată de diferite contestații. ”Sunt foarte multe persoane care nu se bucură că facem acest aeroport:  cei care administrează aeroporturile de la Sibiu și Târgu Mureș, cei care au făcut studiul pentru aeroportul de la Brașov – firma Dornier – care s-a ocupat și de aeroportul de la Sibiu”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, la semnarea contractului de proiectare și execuție a noii piste, care va avea aceeași lățime cu cea de la Sibiu (45 de metri), dar va avea o lungime de 2.850 de metri liniari.

Terminalul, peste doi ani

Aeroportul internațional Brașov va fi ridicat pe teritoriul administrativ al orașului Ghimbav, aflat la șapte kilometri de Brașov. După semnarea contractului pentru proiectarea și realizarea pistei, autoritățile județene au anunțat și pregătirea licitației pentru terminal, care ar urma să fie dat în folosință peste doi ani. Pentru această investiție, CJ Brașov speră ca și Primăria Brașov să ofere finanțare – discuțiile, însă, sunt blocate din cauza apartenenței politice. CJ Brașov este condus de un liberal, iar Primăria Brașov de un democrat-liberal. Prin noua investiție, autoritățile brașovene nu urmăresc profitul, ci, potrivit declarațiilor publice, vor să crească numărul de turiști.

Pista din Sibiu: modernizată și prăbușită

Prelungirea pistei Aeroportului Sibiu a avut costuri finale imense, de 176,8 milioane de lei, în special din cauza lucrărilor de prelungire a dealului înspre Cristian, deal pe care să fie prelungită pista. Tocmai această lucrare a avut de suferit în vara lui 2010, când rambleul numărul 9 s-a prăbușit pe o lungime de câteva zeci de metri.
În total, lucrările de reabilitare și modernizare ale Aeroportului internațional Sibiu au presupus investiții publice totale de 255 de milioane de lei, fondurile provenind în cea mai mare parte din credite accesate de CJ Sibiu și Primăria Sibiu.
În prezent, conducerea aerogării sibiene caută soluții pentru a stopa declinul numărului de călători.


Foto


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

41 comentarii

sasu

Acum 11 ani

\"În prezent, conducerea aerogării sibiene caută soluții pentru a stopa declinul numărului de călători. \" Suna bine,AEROGARA,ceea ce si este,ca aeroport e mai greu de zis la cate avioane zboara de la Sibiu.
Raspunde

ghita

Acum 11 ani

esti securist sasule, te-ai travestit ...
Raspunde

callas

Acum 11 ani

lipsa aeroportului a fost pana acum un defect mare al Brasovului si implicit un avantaj al Sibiului, cand se va termina Brasovul va lua avant nu numai turistic, are mai multa industrie, facultatile sunt mai bune, e mai aproape de capitala, Sibiul va avea din pacate numai de pierdut.
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

Da, mai, dar Brasovul n-are imn!
Raspunde

lol

Acum 11 ani

Asta asa, ca sa va dati sema cat au furat sasii si firmele germane constructoare la Sibiu!
Raspunde

anonimue

Acum 11 ani

bai ziaristi de doi bani voi trebuie ca sunteti din iasov [brasov] mutativa acolo si lasati comparatile frustatilor daca am avea si noi oameni responsabili statiunea PALTINIS ar deveni atractia numaru 1 in romania este la cea mai inalta cota si este prima statiune din tara dar comunisti au avut grija so saboteze cind au inventat regiunile acum sibieni dupa alegeri vi se pregateste ceva acesti ziaristi sunt reprezentanti denigratorilor si sabotorilor sibiului ce trebuie aeroport la brasov cind in zona sunt 2 aeroporturi si mai laso moale cu pista o ti ca cucu cintecu ofticatilor la voi la moldova la violuri de babe si pedofili
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

Facem pariu ca la bv nu vor fi numai 2 curse pe zi catre 2 destinatii sau ma rog cate or fi?
Raspunde

x

Acum 11 ani

eu fac pariu ca vor fi mai multe. Aeroportul sibiu il putem uita. Se intampla ceva ce de mult era previzibil. Un oras mare are nevoie de aeroport. eu ma bucur ca vom mai avea un aeroport cu multe legaturi dupa cel de la tg.mures. Sibiul e istorie
Raspunde

sasu

Acum 11 ani

Brasovenii or sa faca un aeroport pe care vor avea zboruri mai multe ca de pe aerogara sibiana,care pe viitor e posibil sa devina piata pentru oierii din marginime,la cum merg treburile pe acolo.Vor veni nemti din germania sa cumpere branza si cas,direct de la producatori. :)))
Raspunde

B

Acum 11 ani

Dragii mei frustrati, daca tot sunteti impotriva tuturor realizarilor si schimbarilor din Sibiu, de ce dragilor, asa cum ati venit cu totii din sud in ARDEAL (Sibiu), de ce nu mergeti cu toii in Brasov :) Acolo, asa cum spuneti si voi, cainii au covrigi in cozi si cate si mai cate, drum bun si cale batuta! PS: puteti lua trenul, nu are sens sa mai asteptati sa-si termine aeroportul prietenii nostri brasoveni
Raspunde

B

Acum 11 ani

*totii
Raspunde

kwisatz

Acum 11 ani

Pana la urma la Sibiu care e problema? Sunt curse tot mai putine din cauza ca sunt din ce in ce mai putini calatori? Sau sunt tot mai putini calatori din cauza ca sunt tot mai putine curse?
Raspunde

Marcel

Acum 11 ani

56,9 milioane de le + TVA. Iar aceasta suma a fost imprumutata astfel ca se platesc dobanzi, cel putin odata suma. Asa ca nu este chiar asa de ieftina. Ajunge aproape cat cea de la Sibiu :)
Raspunde

SB sau BV?

Acum 11 ani

diferenta o va face managementul aeroporturilor. trebuie profesionalism si performanta, oricat de banal suna, asta e situatia. Foarte bina ca infrastructura se modernizeaza - nu vad de ce lucrul asta genereaza comentarii negative/critice.
Raspunde

eu

Acum 11 ani

Nu sunt sibian dar n-as da niciodata Sibiul pe Brasov!
Raspunde

tot eu

Acum 11 ani

Nu va faceti griji fratilor,or avea moldovenii din Iasov aerogara,dar noi o sa avem autostrada legata de Europa si tot pe aici o sa treaca turistii.
Raspunde

SIBIAN

Acum 11 ani

LASA CA SI LA SIBIU O SA SE REPARE PISTA SI VA FI BINE SI LA BRASOV TREABA LOR NU AU ATATIA TURISTI CA SI NOI SI TREABA LOR DAR SPER SA NU DEVINA CAPITALA REGIONALA A SIBIULUI CA ATUNCI E NASPA RAU PT NOI PANA ACUM NU DAR ATUNCI VA FI NASPA.
Raspunde

Alex,micul parizian

Acum 11 ani

Cititi mai multe comenterii pe sibiul.ro.alex
Raspunde

eu

Acum 11 ani

Sustineti regionalizarea judetelor Mures,Alba si Sibiu cu capitala la Sibiu
Raspunde

tex

Acum 11 ani

chiar si cu pista reparata...din pacate asezarea geografica nu le prea da multe avantaje. vorbesc acum din perspectiva unui pilot amator...mare pacat ca am pierdut zborurile ieftine din sibiu. clujul si tg mures au cautare mai mare. ce a ramas la sibiu stabil sunt zborurile blueair si star alliance: respectiv austrian, lufthansa si swiss, care sunt catre austria si germania. pe cand din tg mures: UK, FR, ES,IT...si lista poate continua...pe de alta parte...ma intreb daca erau profitabile zborurile catre alte locatii...totusi trebuie sa vedem problema si din cealalta parte. Daca cei din Bv au sa faca treaba buna...o sa ne sufle multi pasageri. Si daca fac asta, bravo lor...ca noi nu am fost in stare!
Raspunde

......

Acum 11 ani

conducerea aerogării sibiene caută soluții pentru a stopa declinul numărului de călători.....UITE SOLUTIA = conducerea sa demisioneze.poate vor veni alti la conducere care vor putea pune in fuctiune aeroportul sibiu
Raspunde

......

Acum 11 ani

p-s = mult noroc brasovenilor
Raspunde

bibilicu

Acum 11 ani

Aeroportul de la Brasov se construieste la 7km de oras; nu e legat de oras ca la Sibiu. Nu ai nevoie de 2 facultati sa-ti dai seama ca aeroportu Sibiu e PROST AMPLASAT, PROST CONSTRUIT SI PROST MANAGERIAT. E clar pentru toata lumea ca Brasovul va depasi ca numar de zboruri Sibiul prin simplul fapt ca e imposibil sa se mai gaseasca un sarlatan mai mare ca Sava, seful aeroportului Sibiu.
Raspunde

DA

Acum 11 ani

subscriu
Raspunde

......

Acum 11 ani

CAM ASA SE DESFASOARA O LICITATIE SI IN ROMANIA=Gardul din jurul Raiului era foarte vechi asa ca Sf. Petru organizeaza o licitatie pentru construirea unui gard nou. La licitatie se prezinta 3 constructori: african, italian si roman. Oferta africanului era de 5000$. Acesta justifica: 3000$ materialele si 2000$ pentru el. Italianul oferteaza 8000$ si ii explica lui Sf. Petru ca el lucreaza numai cu materiale de calitate care costa 5000$, iar el presteaza numai servicii de lux asa ca manopera este de 3000$. Romanul vine cu o oferta de 25.000$ si ii spune lui Sf. Petru : - 10.000$ pt. tine -10.000$ pt. mine .... si 5000$ pt african sa faca lucrarea.
Raspunde

pt. ultimul

Acum 11 ani

Bancul era cu Primaria New York-ului, iar protagonistii erau constructorii polonezi, germani si ultimul cu oferta-spaga, evreul. Se vede treaba ca esti jidan, din moment ce ai schimbat distributia... :))))
Raspunde

luc

Acum 11 ani

\"...dar va avea o lungime de 2.850 de metri liniari.\' ... bine ca nu sunt metri cubi
Raspunde

Nic

Acum 11 ani

Sunt brasovean, dar in privinta aeroportului sunt circumspect. Sa-l vedem gata si mai discutam. Ce vreau insa acum este sa va felicit pentru articol si comentarii. Obiectiv si fara lamentari inutile. Sibienii demonstreaza inca o data ca sunt oameni civilizati si cu bun simt. Bravo!
Raspunde

Cristi

Acum 11 ani

Bai, va certati intre voi, sibieni si brasoveni, parca nu sunteti in aceeasi tara. Din partea mea sa fie un aeroport in fiecare judet! La urma-urmei, un aeroport nu e sa se dea mare Sibiul, Brasovul sau alt judet - ci sa aduca investitori, calatori, din afara tarii. Ca intern, mai calatorim si cu masina. La urma urmei, ROMANIA beneficiaza de pe urma lor.
Raspunde

@29

Acum 11 ani

cat se poate de corect
Raspunde

tex

Acum 11 ani

cristi, dar nu mi-am dat seama cand s-a certat lumea aici...ca se discuta mai aprins...e partea a doua. nu ma deranjeaza ca bv o sa aibe aeroport...personal sunt deranjat de oportunitatea care am avut-o cu alte zboruri si le-am pierdut...
Raspunde

Decebal

Acum 11 ani

Problema este ca cei din conducerea orasului si judetului Sibiu inca nu au coborit cu picioarele pe pamant,inca se cred in nori dupa ce Sibiul a fost Capitala Culturala(invitati de alt oras,nu alesi!) si actueaza ca atare,iar altii din alte zone le-o iau inainte.Daca cei care sint responsabili de aeroportul sibian nu si-au facut treaba sa isi faca valizele si sa plece,se vor gasi alti mai buni ca ei sa gestioneze,dar daca ramane actuala conducere e doar vina celor care conduc,a politicienilor.
Raspunde

florin

Acum 11 ani

Viitorul aeroport din Brasov este important si pentru partea de marfuri, nu numai de calatori ***www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-Viitorul_Aeroport_Brasov-magnet_pentru_companii_0_814118804.html ***newsbv.ro/2012/11/19/ina-schaeffler-si-aerotec-interesate-direct-de-aeroportul-din-brasov/
Raspunde

msk

Acum 11 ani

Aeroportul din BV este imperios necesar ... avand in vedere ca nu se preconizeaza in viitorul apropiat legarea Brasovului la vreo autostrada (Sibiul a rezolvat sau, in fine, va rezolva clar problema asta) singura solutie ptr Brasov a ramas aeroportul. Sunt multe firme care renunta sa se mute la Brasov din cauza infrastructurii. Sibiul este privilegiat din acest pct de vedere, are aeroport, va avea autostrada, depinde doar de managementul orasului cum pune in valoare aceste atuuri. O seara buna.
Raspunde

chiuxy

Acum 11 ani

Cu aeroport sau nu, am fost in vara aceasta in sibiu si sincer ma asteptam la muuult mai mult decat atat, in afara de Bruckenthal si Complexul Muzeal National\"Astra\" care sunt niste obiective ce trebuiesc vizitate neparat atunci cand calci prin Romanitza, fratilor nu aveti nimic pus la punct!!ne-am speriat, tinnand cont de faptul ca aveti primar Sas si nu Moldovean ca si noi brasovenii, face-ti ceva schimbati-l ca nu se misca mai nimic pe acolo centrul vechi e cam singurul ok, in rest praf totul zici ca te-ai intors in timp cu 30 de ani, nu vreau sa par nesimtit, dar e pacat pentru oras ar fi bijuu. Orasul e chicinet in comparatie cu Brasovul, dar moldohotzul nostru din Roman, a facut o treaba extraordinara, iar in acest moment numai poate fi vorba de o comparatie intre cele doua orase, suntem la ani lumina inaintea voastra, dar fara rautate face-ti ceva ca-i pacat de oras, e inima Ardealului are obiective frumusele si e trist, imi venea sa-l strang de gat pe sas!!!Toate cele bune si sa speram ca o sa miste ceva din anul care vine alminteri sasu tre scuipat afara si inlocuit eventual cu un moldovean:)))))pace si numai bine le ures sighienilor ;)
Raspunde

........@26. pt. ultimul (IP 188.24.208.58)

Acum 11 ani

bancul e cum l-am gasit eu,ursarule
Raspunde

@35

Acum 11 ani

Precis ai umblat cu ochelari de cal si cu capu-n nori.Lasa-ne cu orasu vostru comunist,de prost gust si respingator ,inclusiv oamenii ,iar avansul vostru se transpune in hau,hau si tupeu.
Raspunde

@34

Acum 11 ani

Foarte bine sa si-l construiasca da din banii lor cum si l-a facut si Sibiul,nu din bani publici ca sa-l platesc eu,ca astia-s specialisti in a-si construi obiectivele lor din bani publici si in special din banii sibienilor
Raspunde

@35

Acum 11 ani

Degeaba ma,nu sinteti pe culuar cum e Sibiul si cit tam tam si sabotaje impotriva Sibiului faceti tot izolati ramineti.Pe aici ii legatura cu Europa.Voi cu miticii si cu moldovenii.
Raspunde

wittman

Acum 11 ani

www.aeroportul-brasov.com
Raspunde

albinutza

Acum 11 ani

dragi sibieni, nu va mai ofticati, nu veti fi niciodata ca in brasov, sunteti prea retardati ca sa evoluati, prea inapoiati si cu mentalitati comuniste, nu aveti magazine si aveti gusturi oribile. eu am hotarat sa ma intorc la brasov dupa 6 luni in orasul vostru oribil
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus