X

Cazarma 90 va fi demolata abia saptamana aceasta, in acte |Foto

Clădirea care ocupa actuala parcare denumită Cazarma 90 încă mai există, în momentul de față, în acte. Comuniștii care au decis demolarea clădirii cu trei niveluri supraterane și câte 33 de camere pe nivel nu au mai apucat să șteargă urmele impozantului imobil și din Cartea Funciară. În evidențele CF, pe terenul respectiv încă mai figurează construcția ”cazarmă”.
Demolarea Cazarmei 90 a avut loc în 1987, când imobilul se afla în administrarea Întreprinderii de locuințe și localuri. Întreprinderea s-a desființat ca personalitate juridică, între timp, dar Cazarma nu a mai fost radiată. Acest lucru se va întâmpla în zilele următoare, după ce Consiliul Local Sibiu  va aproba radierea din CF a clădirii demolate acum 25 de ani.
Potrivit istoricilor, Cazarma 90 a fost ridicată în primii ani de după 1800, pentru a găzdui militarii care erau acuzați că, lăsați liberi, provocau serioase probleme sibienilor.

Foto: Fred Nuss via Răzvan Pop și arhitect Hermann Fabini

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ANONIM

  ELENA NAE care a fost trimisa expres de conducerea comunista s-a distruga aceste cladiri de valoare mondiala scopu s-a distruga acest oras care simboliza orasele medievale celebre ale EUROPEI SI mai sunt cladirea de la intersectia str faurului cu str ocnei luptativa s-a intre SIBIUL IN PATRIMONIU UNSCO asta inseamna mai multi turisti si locuri de munca nul lasati numai pe klaus JOHANNIS S-A SE LUPTE cu detractori asa zisi ministri ai inculturi care nu mai strimbe au stiut s-a bage din invidie si frustare

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  FONDURI NERAMBURSABILE UE

  2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  rosu

  \”Cazarma 90 a fost ridicată în primii ani de după 1800, pentru a găzdui militarii care erau acuzați că, lăsați liberi, provocau serioase probleme sibienilor.\”
  Soldatii erau cazati in casele locuitorilor Sibiului, in functie de capacitati. De aici se iscau tot felul de scandaluri, nicidecum din faptul ca\”erau lasati liberi\”. Istoricul Pop este cunoscut ca fiind foarte neglijent.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @ Anonim

  Analfabetul, sub Klaus Johannis s-a distrus cea mai veche moara din Sibiu, cinema Pacea, parcul de Gara si urmaeza podul de fier de peste Cibin, asa ca lasa-ne propagandistule!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @ Anonim

  Analfabetul, sub Klaus Johannis s-a distrus cea mai veche moara din Sibiu, cinema Pacea, parcul de la Gara si urmaeza podul de fier de peste Cibin, asa ca lasa-ne propagandistule!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  anonim

  mai bou de india analfabet esti tu cu mata se vede ca esti din aia care au venit tea prins ploaia in sibiu si ai uitat s-a mai pleci dute fa coada la dacos holchim te asteapta ofticosule esti pus de clantai tai s-a ma tot contrezi domnule primar continuati activitatea de cel mai bun gospodar din tara asta de cacao astia care cauta s-a ma determine s-a nu mai scriu sunt aia de va rivneste functia daca candidam faceam mai multe procente la munca nu la furat

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  radu

  pentru ANONIM: se vede clar ca nivelul intelectual scade pe zi ce trece in tarisoara noastra. Ceea ce ne sperie si mai mult, este faptul ca romanii nu mai stiu sa scrie si sa se exprime, cat de cat corect, in limba cu care s-au nascut. Stau si ma intreb acum, daca au stiut vreodata. Din cate imi dau seama ANONIM e trecut de prima sau a doua tinerete, iar pe atunci, inca se mai invata prin scoli alfabetul. In cazul lui, cred ca ghiozdanul a fost doar pe post de loc de depozitare pentru lucruri marunte si nefolositoare. Din cauza asta oamenii ca ei se enerveaza si rescriu posturi ofensatoare celor care le atrage atentia asupra submediocritatii lor. Se simt ofensati si frustrati.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  periscop

  @radu De ce îi dai lecții altuia? îți e lene să folosești tastatura pentru limba română și scrii în rom-gleza utilizatorilor de pe internet…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact