Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Crestere ingrijoratoare a cazurilor de diabet. Spitalul Judetean redeschide sectia pentru tratarea bolii

Managerul Spitalului Județean, Liviu Cotârlă, a anunțat astăzi că a depus un memoriu la Ministerul Sănătății pentru redeschiderea Secției clinice de diabet și boli de nutriție. Măsura vine după o creștere alarmantă a cazurilor noi de diabet înregistrate în județul Sibiu. Conform specialiștilor, numărul diabeticilor a crescut cu câte zece procente în ultimii ani.

Datele Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu arată că în anul 2012 opt medici specializați în diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, ce au încheiat contracte cu CAS-ul, au acordat nu mai puțin de 24.366 de consultații. Directorul general al CAS Sibiu, Florin Cioloboc, a declarat astăzi că cifrele înregistrate sunt îngrijorătoate, tocmai de aceea a discutat deja cu managerul Spitalului Clinic Județean pentru redeschiderea Secției de diabet și boli de nutriție din cadrul Spitalului Județean.

”Până în urmă cu trei ani această secție clinică exista. Nu vreau să discut acum motivele care au dus la închiderea ei. În urmă cu circa o lună, am luat hotărârea, cu sprijinul Consiliului Județean și al Prefecturii, să trimitem un memoriu la Ministerul Sănătății pentru reînființarea secției de diabet. În fiecare an înregistrăm câteva mii de cazuri noi. Avem o creștere de circa 10 la sută de la an la an. Acesta este mersul patologiei nu numai în țara noastră, ci în toată lumea”, a declarat doctorul Liviu Cotârlă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Doctorul Gogu

Acum 11 ani

Mancati mai sanatos!!!! Romanului ii place carnea si bautura, si intr-o zi :Diabet!!!!!
Raspunde

david

Acum 11 ani

Boala sec. 21.GRIJA mare cu diabetul.
Raspunde

diabetic

Acum 11 ani

Dr. Gogu probabil numai a baut . E varza !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus