X

RCS&RDS a scos Discovery Channel din grila de programe fara aprobarea CNA

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Răsvan Popescu, a declarat vineri dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că RCS&RDS nu a avut aprobarea Consiliului să scoată din grilele de cablu canalele Discovery, cazul urmând să fie analizat în prima şedinţă a CNA de săptămâna viitoare.

"Nu au avut aprobarea noastră şi vom discuta cazul în prima şedinţă a Consiliului", a spus Răsvan Popescu.

RCS&RDS a scos, joi seară, de pe reţelele sale de cablu (care au aproximativ două milioane de abonaţi, n.r.) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fără a avea aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, aşa cum impune Legea audiovizualului.

Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, "distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului". Aceeaşi lege prevede că în astfel de cazuri CNA poate aplica sancţiuni cuprinse între 10.000 de lei şi 200.0000 de lei.

RCS&RDS a scos, joi seară, din pachetul de bază de pe reţelele de cablu televiziunile Discovery Channel şi Animal Planet, în locul acestora fiind incluse History Channel, post care se afla până atunci în pachetul suplimentar al operatorului de telecomunicaţii, dar şi televiziunea BBC Entertainment.

Totodată, RCS&RDS a scos, joi seară, posturile TLC, Discovery Science şi ID Investigation Discovery (toate aflate în portofoliul companiei Discovery), care se regăseau într-un pachet suplimentar în reţelele de cablu ale companiei de telecomunicaţii, pentru care abonaţii plătesc o sumă suplimentară de 7 lei, faţă de abonamentul la pachetul de bază.

Pe de altă parte, RCS&RDS a transmis, joi seară, într-un e-mail adresat abonaţilor săi, că televiziunile "Digi Animal World şi BBC Entertainment vor înlocui Animal Planet şi Discovery Channel, care ies din grilă la 1 decembrie".

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  doian

  Eu nu vad nici o comparatie intre BBC Entertainment si Discovery Channel. De ce se fac modificarile astea fara nici un sens? Abonatii ar tebui intrebati inainte de asa modificari majore. Cred ca o sa piarda multi clienti, mai mereu muta canalele de colo colo, scot numai ce vor ei si ne obliga sa ne uitam la ce aleg ei pentru noi, asta deja e constrangere pe banii nostri.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cimeva

  Va fut in gat cu modificarea voastra cu tot. Ma uitam la tv doar pt discovery channel…acum va trebui sa va fut voua mamele de plictiseala. Prostii*** mele.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ursa

  Erau printre putinele programe pertinente, interesante, decente. In rest nu mai scapam de emisiuni unde violenta verbala si fizica au intrat in cotidian. Pana si desenele animate au personaje dezbracate, scene violente. Formam din frageda pruncie gusturile semenilor nostri.Ne mai miram apoi de unde atata violenta, de unde atata indecenta, violuri si atatia elevi pentru care cuvantul de ordine este a fura. Da asa putem cataloga promovarea unui an scolar fara cunostintele de baza insusite, sau intrarea la facultate, dupa ce ai cazut bacul. Ei vor fi cei pregatiti pentru scoaterea tarii din impas. Unde esti tu Tepes?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Odin

  Ar trebui sa se faca o grila flexibila unde sa iti alegi tu programele pe care vrei sa le vezi nu toate rahaturile pe care se gandesc ei sa le bage in grila. Asta este mentalitatea monopolista a RDS-ului. Cat despre CNA: o institutie care capata din ce in ce mai multe aspecte de cenzura comunista!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  De ce nu va mutati la concurenta

  Nu inteleg de ce injurati rdsh-ul… nexgen, dolce, upc… ati auzit de ei? CNA-ul e simpatic, e ca si cum vine o institutie… oricare ar fi ea si ar reglementa ce vinde o companie…, sau de ce vinde mere si nu portocale…. sunt tampiti rau astia de la cna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact