X

La loc comanda: taxele si impozitele cresc si la Sibiu. Vezi estimarile

La două săptămâni după ce Consiliul Local Sibiu a adoptat o hotărâre privind menținerea taxelor și impozitelor la același nivel cu cel din ultimii trei ani, hotărârea adoptată ieri de Guvern, privind actualizarea dărilor locale cu indicele inflației, a determinat conducerea Primăriei să revină asupra acestui subiect. Cel mai sigur, sibienii vor plăti de anul viitor taxe și impozite majorate cu 16,05%, la cât a fost calculată inflația din ultimii trei ani de către Ministerul Finanțelor.
O astfel de hotărâre, precum cea adoptată ieri de Guvern, ar fi trebuit discutată și votată încă din primăvara acestui an, astfel încât administrațiile locale să aibă timp până la jumătatea anului să adopte, la rându-le, hotărârile referitoare la ajustarea nivelului taxelor și impozitelor. Această ajustare poate fi făcută o dată la trei ani, după hotărârea de Guvern care stabilește limitele între care pot fi aplicate majorările.

FDGR decide

”Este un lucru bun. Nu este vorba de o majorare, de o creștere, ci de o actualizare cu rata inflației. Este posibil să actualizăm și noi cu nivelul inflației. Sigur, pentru omul de acasă este egal cum se numește, creștere sau actualizare, va plăti un pic mai mult”, a anunțat, azi, primarul Klaus Johannis.
În aceste zile, Direcția Economică și cea Fiscală din cadrul Primăriei Sibiu vor întocmi o simulare, iar documentul va fi discutat în cadrul grupului de consilieri locali ai FDGR, care dețin majoritatea în legislativul local. ”Vom lua o decizie”, adaugă Johannis.

Cu cât vor crește de la 1 ianuarie dările?

Ultima ”ajustare” a taxelor și impozitelor locale a fost adoptată la finele lui 2009, pentru anul 2010. Atunci, pentru o locuință de 100 de mp, aflată în zona A de impozitare, suma de plătit la bugetul local a crescut de la 161 de lei, la 193 de lei. Pentru o mașină cu un motor de 1,9 litri capacitate, impozitul a crescut de la 150 la 180 de lei, iar pentru un teren din zona A, impozitul anual a crescut de la 54 la 65 de lei.
Aplicarea, la Sibiu, a majorării minime prevăzută de Guvern (de 16,05%) ar crește impozitul pe o locuință precum cea descrisă mai sus la 224 de lei, un automobil cu motor de 1,9 litri, la 209 lei, iar un teren din zona A, la 75 de lei.

La finele lui noiembrie 2012, Consiliul Local a adoptat o hotărâre privind menținerea taxelor și impozitelor la același nivel cu cel din 2012, ba chiar scăderea taxei de închiriere a domeniului public. Cel mai probabil, respectiva hotărâre va fi rectificată, printr-una nouă.
Sibienii – persoane fizice au achitat, în acest an, la bugetul local, în termenul prevăzut de lege, taxe și impozite în sumă totală de peste 30 de milioane de lei. Aplicarea majorării de 16,05% ar duce la o estimare a veniturilor de la cei 53.000 de sibieni ”impozabili” și buni platnici de peste 34,8 milioane de lei, pentru anul viitor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

29 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  K.Samuel

  +8% la salarii, insa +10% euro, +16% impozite si o sa urmeze multe altele. Ce teapa ne luam toti, pentru ca 60% din romani sunt naivi… De fapt 60% + 14%, votantii PPDD, care sunt alienati…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Johann

  @bzn.. ca de obicei fiecare comentar e o prostie. Sasii au construit orasul asta si l-au condus tot timpul, in afara timpul comunismului, si cred ca toti stim ce sa ales de el. nu sasii hotaresc soarta orasului, si nici primarul, ci sibienii carau au ales cu mare majoritate un consiliu locat si alti reprezentanti. asa ca nu mai vorbi prostii.. ca dupa IP-ul tau e clar cine esti. cum spuneau si altii, nu stim ce cauti tu in orasul asta.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bzn @ Johann

  Tu ai IP de Stuttgart, asa ca nu stiu de ce te ofenseaza IP-ul meu, care este de Sibiu. In niciun caz nu sunt venetic in orasul meu! Tu ai grija de orasul in care traiesti, ca probabil si nemtii-nemti se intreaba ce cauti tu in orasul lor, mei Zigoiner, mei!Sau preferi Auslander?

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  IP 5.15.82.212

  ajutor….eu cu IP 5.15.82.212 sunt la spitalul nr 3.cum pot sa scap de net sa numai scriu tampenii?ajutor….vreau la bunica la greblesti

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  IP 192.109.190.88

  Cetatean german bulangiu, putin handicapat, vreau sa primesc flautul cu guse de la romani curati, fara boli cu transmitere sexuala. Ma frig si la ochiul maro, dar numai protejat!

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Johann

  @bzn. sorry zigeuner, ai gresit iar. nu sunt nici la Stuttgart si nici motiv nu ai tu tembelule sa te intrebi ce fac eu unde stau, sau ce cred alti despre mine. poate trag palaria mai p… de cal maro. daca vrei flaut de la roman curat du-te la Tandareii de Jos… acolo le poti canta la flaut… pan ti-o iesi pe urechi.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Johann

  Cetatean german bulangiu, handicap usor, mic herpes la stromalau de la un sifilis netratat, rectific: accept flautul cu guse de la toate etniile din Romania. Ma frig si la ochiul maro, dar numai protejat!

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  intrebare

  Daca taxele se majoreaza cu 16 % conform inflatiei , dece nu se aplica acelasi procent si pentru cresterea punctului de pensie , ca asa prevede legea.????

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bes

  Si ce o sa faca primaria cu \”ajustare, nu crestere\”? Dezapezeste si strazile ce nu sunt considerate de ei artere principale? Repara si ei Hipodromului si aleile din zona? Sifoneaza banii catre firmele prietene?

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  llll nnnnn xxxx

  tu esti unu si acelasi care te doare ca nu ai ajuns primar tu esti un frustat si dusmanu sibiului te folosesti de oameni pina tai atins scopu ai pe constinta un om pe care lai bagat in pamint vrei s-a ajungi primar asta nu se va intimpla in viata asta si cu sasi laso mai moale sasi cind au plecat masiv ca s-a nui mai conduca niste neica nimeni a lasat o adevarata industrie sibiul producea de la ace de gamalie pina la masini de inalta performanta si voi in 23 de ani ati puso pe butuci va ginditi la propiu buzunar daca nu mai era traditia de oras sasec cautam prin containere ce aruncati voi boieri zilei dute in zona vest a orasului si vezi tot ce s-a creat locuri de munca e pe barba lui JOHANNIS asa ca mai laso tu iti urmaresti numai scopu apucate de ce ai promis in campanie si lasa netu din lipsa de activitate te plictisesti rau de tot apucate de munca nu de latrat la luna

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  STEFAN Lucian 5. STEFAN Lucian (IP 109.202.102.24)

  Sincer nu stimez absolut deloc conducerea sasaleasca de primarie – din nou ai gresit cand ai trecut numele meu !!
  Iar orasul asta a votat cu 80% din 40% adica foarte putini – ( intre noi fie vorba din lipsa de contracandidati viabili tartorului SAS ! )

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pt uslisti

  na va copto fraierilor si o sa va mai faca asta e abia inceputul puteti sa -i pupati si sa va felicitati pentru afacerea facuta subces la punga goala

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  aaa

  @ bzn daca nu iti place de cine este condus orasul te poti muta in Craiova Valcea samd unde coloratii fac legea.
  @ valcean Daca nu ar mai fi in Sibiu cei care si- au aruncat gumarii din tren in Olt in oras ar fi mai multi oameni bine crescuti si mai putini hoti, tupesti si tepari.

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CULTIVAREA CIUPERCILOR

  Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 80 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/MP pe an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de peste 23.000 euro pe an. Detalii pe : cultivareaciupercilor.ro

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  STEFAN Lucian

  Se poate sa pastram totusi o nota eleganta acestor comentarii?
  Fiecare dintre noi se injoseste enorm atunci cand recurge la astfel de injurii !

  Decenta multa va doresc – mai ales celor ce cred ca nu exista padure fara uscaturi !

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Odin

  Nu inteleg de ce atata agitatie si de ce il injura lumea pe sas. Hotararea consiliului local a fost mentinerea nivelului de impozitare. Vine ordin de la Poarta ca vor mai multi bani din impozite deci sasu nostru tre sa creasca impozitele sau sa dea banii din alta parte TOT de la noi, ca doar nu ii da din buzunarul lui. Uitati ca tocmai a trecut campania si trebuie refacuta osanza partidului castigator …

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  siby

  Cred ca Romania este printre singurele state din EU care in vreme de criza majoreaza asa de mult taxele si impozitele! Oricum ideea este preluata de la PDL din anul 2008 si este dusa mai departe! Deci se pare ca guvernarea PDL totusi a ales singura cale de supravietuire…cale care este urmata acum de USL dar care nu este recunoscuta de noii conducatori…Problema e ca acesta e doar inceputul! Sa vedeti momentul cand se va rupe alianta USL, care presimt ca nu e chiar asa departe.

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact