Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Se impart functiile. Parlamentarii se reunesc pentru prima oara in noua legislatura

 

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, miercuri, pentru prima oară în noua legislatură, urmând ca parlamentarii să îşi depună jurămintele de credinţă şi să aleagă preşedinţii şi noile structuri de conducere, paşii următori fiind audierea propunerilor de miniştri şi votul privind noul Guvern. 
Procesele-verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare din 9 decembrie au fost publicate vineri în Monitorul Oficial, iar preşedintele Traian Băsescu  a semnat, vineri, decretul de convocare a noului Parlament pentru 19 decembrie, la ora 13.00. În urma alegerilor din 9 decembrie, USL a obţinut 395 de mandate în noul Parlament, ARD - 80, PPDD - 68, UDMR - 27, iar minorităţile naţionale -18.
Senatul şi Camera îşi aleg, miercuri, reprezentanţii în Birourile Permanente şi în comisiile parlamentare. Lucrurile par a fi foarte clare în ceea ce priveşte funcţiile de preşedinţi ale celor două Camere: preşedintele PNL, Crin Antonescu, va fi preşedinte la Senat, iar Valeriu Zgonea, preşedinte la Camera Deputaţilor.
 

LISTA PARLAMENTARILOR DE SIBIU:

SENAT

Sorin Ilieșiu (USL), Ion Ariton (ARD) - Colegiul 1

Viorel Arcaș (USL)- Colegiul 2

Nicolae Neagu (USL) - Colegiul 3

CAMERA DEPUTAȚILOR

Ioan Tămâian (USL) - Colegiul 1

Raluca Turcan (ARD) - Colegiul 2

Gheorghe Roman (USL) - Colegiul 3

Ioan Axente (USL), Iacob Pușcaș (PPDD)- Colegiul 4

Gheorghe Frăticiu (USL) - Colegiul 5

Mircea Cazan (USL) - Colegiul 6

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

fraier

Acum 11 ani

acum s-a vedeti lapte si miere la tot saracu am votat pentru 300 si a iesit 600 nu degeaba ni se spune reepublica absurdistan vechime multa pensie mica spre deloc vechime putina dupa o viata de taiat frunze la ciini pensie cit un cartier tara nebunilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus