Marţi,
23.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Peste 1.500 de elevi au participat la seminariile "Act Smart, Be Cool"

În cadrul campaniei „Act Smart, Be Cool”, campanie de informare a tinerilor despre acnee, derulată de Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC), au avut loc seminarii în 18 școli și licee din București și Sibiu. Peste 1.500 de elevi cu vârste între 11 și 14 ani au participat la seminariile interactive susținute de şapte medici dermatologi: dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog, președinte al SRMEDCC, conf. dr. Maria Rotaru, șeful clinicii de dermatovenerologie din Sibiu, conf. dr. Cătălin Popescu, dr. Luminița Marinescu, dr. Rozalia Olsavsky, dr. Ana-Maria Dumitrescu și dr. Luminița Zaharia.

Liviu Teodorescu, membru al formației Lala Band, a fost purtătorul de cuvânt al campaniei.

„Prin întâlnirile directe cu tinerii am avut ocazia să demontăm câteva dintre miturile despre vindecarea acneei, dar și să îi motivăm să devină ambasadori ai pielii sănătoase. Atât eu, cât și colegii mei implicați în campanie, ne-am bucurat să răspundem numeroaselor întrebări, ceea ce demonstrează interesul adolescenților pentru informații corecte”, a declarat Mihaela Leventer.

Acneea este cea mai frecventă boală de piele, iar de-a lungul vieții, 80% dintre persoane dezvoltă un episod de acnee. Acneea adolescentului este cea mai frecventă formă datorită schimbărilor hormonale care au loc la vârsta pubertății, dar există și forme de acnee ale adultului sau chiar a bebelușilor. Din cauza efectelor negative asupra aspectului pielii, dar și a posibilelor implicații psiho-afective pe care această afecțiune netratată corespunzător le poate genera, adolescenții au fost sfătuiți de medici să asculte sfaturi avizate, consultând un specialist dermatolog, încă de la apariția primelor leziuni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus