X

Autobuzele Tursib vor avea GPS. Le poti aproxima sosirea in statie

Până la sfârşitul anului vor fi montate GPS-uri pe 55 din totalul de 90 de autobuze, anunță Primăria Sibiu, iar în primul trimestru al anului 2013 vor fi echipate toate mijloacele de transport cu astfel de aparate. Costul achiziţiei acestor aparate a fost de 137.000 de lei, suma fiind acoperită din fondurile societăţii de transport public în comun. GPS-urile vor permite dispeceratului Tursib să urmărească respectarea orei de sosire în staţie şi încadrarea în graficele de deplasare în timp real. ”Sper ca prin acest sistem să facem un pas în față către un transport confortabil și punctual pentru sibieni”, a declarat primarul Klaus Johannis.

Al doilea pas va fi acela de instalare în staţii a unor afişaje care anunţă călătorii cu privire la timpul rămas până la sosirea în staţie. Informaţiile afirmate pe aceste display-uri vor fi transmise de aceste GPS-uri. Modul de implementare al acestui al doilea pas în proiect va fi decis anul următor, când se vor identifica şi sursele de finanţare pentru achiziţia display-urilor. 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

17 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  buluc

  Lasati muzica, nici in Bucuresti nu avem. E un foarte bun demers cel cu GPS-ul. Sa speram ca e doar prima faza a evolutiei Tursib-ului dintr-un plan mai elaborat.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  FONDURI NERAMBURSABILE UE

  2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Silviu loves Popa

  Confortul in autobuzele second-hand sau in MANAS-urile turcesti nu are nici o treaba cu confortul, herr Iohannis. Si nici cu punctualitatea. Vei fi doar informat cand vine magaoaia in statie. La ce bun GPS-ul (in afara de buzunarele private, probabil) pt. asa programe de cacao? GPS-ul e bun in metropole, unde frecventa de trecere a vehiculului prin statie e de 2-3 min. Nu, o data pe ora, sau la 1/2 ora. Apar si traseele \”profesionale\”, cu 3 curse/zi???

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Corectura! SS loves Iohannis!

  Confortul in autobuzele second-hand sau in MANAS-urile turcesti nu are nici o treaba cu GPS-ul, herr Iohannis. Si nici cu punctualitatea. Vei fi doar informat cand vine magaoaia in statie. La ce bun GPS-ul (in afara de buzunarele private, probabil) pt. asa programe de cacao? GPS-ul e bun in metropole, unde frecventa de trecere a vehiculului prin statie e de 2-3 min. Nu, o data pe ora, sau la 1/2 ora. Apar si traseele \”profesionale\”, cu 3 curse/zi???

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  MB

  @Silviu: pai in marile metropole in care sti ca oricum vine un autobuz la cateva minute, care e utilitatea?!?! Tocmai intr-un oras in care frecventa autobuzlor nu e asa ridicata o sa fie util un astfel de sistem: daca te grabesti, sistemul respectiv te ajuta sa te hotarasti daca mai astepti autobuzul sau iei un taxi. Nu mai carcotiti aiurea, ca un astfel de sistem chiar inseamna un pas inainte, chiar daca sunt alte lucruri care lasa de dorit legat de transportul in comun.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  Adevarul e ca iti trebuie GPS sa aproximezi cat face autobuzul de la Teatru pana la Spital distanta aia socanta de 500 m poate dura de la 3 min pana la doua zile. Orarul e afisat in statii daca ai ratat ora pa si pusi pana la urmatorul nu vine altu deci unde e utilitatea?????. Bani de un autobuz nou tocati aiurea ca ce ne mai plac afacerile cu statu. Ecrane in spataru la scaune pe cand? sau cel putin niste difuzoare + woofer sa se auda maestru Gutza de la doua statii distanta

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  SS pt. MB

  O fi util GPS-ul asta, dar tot nu inteleg ce treaba are el cu confortul. In statiile din marile metropole sosesc mai multe vehicule, a mai multor trasee, de aceea acolo e util GPS-ul. La Sibiu exista afisat pur si simplu programul de circulatie, deci eu zic ca e suficient. Crede-ma, chiar stiu ca Iohannis si Popa nu sunt interesati de transportul local, pt. ca, in primul rand, nu-l folosesc! Iar pt. melteni si pensionari firimiturile lor sunt suficiente!?

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  eu

  Fratilor mergeti in Alba Iulia sa vedeti ce transport in comun bine pus la punct este acolo.Toate autobuzele au gps,in interiorul autobuzului este anuntata statia urmatoare,iar mai toate statiile au afisaj electronic care anunta sosirea autobuzelor in statii.Chiar ma intrebam cand o sa fie si la noi asa ceva.Desi orasul e mai mic decat Sibiul,la ei s-a implementat ideea de mult…

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alex

  foarte buna initiativa ma bukur vreau mai multa curatenie in autobuze mai multa caldura iarna aer conditionat vara si sa fie schimbata statia NUFARUL cand a schimbat statia de la TEATRU trebuia sa o schimbe si pe cealalta.
  Nu imi place asa cum arata statile ar trebui mai luminate si mai curate.
  Si mai multe autobuze.

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian pt15

  Cu ce te ajuta ca se cheltuie atatia bani? Opririle sunt afisate in fiecare statie, deci daca stii citi si ai IQ > 0 te descurci si oricum cam toate liniile de transport au cam max 10 statii cap-coada, iar in medie se circula cam 5 per calator (exceptie cei care fac cap coada traseul si la aia sigur nu le traba GPS) deci un 2 km in care trebuie sa fii bolovan rau sa te pierzi. Sibiul e un oras relativ mic 6-7 km dintr-un cap in altu. Mai bine de banii aia se suplimenta dimineata un autobuz sa nu se mai inghesuie lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact