Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
8°C

Peste 7000 de petarde confiscate, in judetul Sibiu

Numărul petardelor confiscate până în acest moment de către polițiștii sibieni, de pe raza întregului județ, se ridică la 7000 de bucăți. Majoritatea petardelor au fost găsite asupra liceenilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat zeci de controale în județul Sibiu, vizat fiind comerțul ilegal de petarde. Potrivit, inspectorului principal Mihai Mihai, din nouă infracțiuni înregistrate la nivelul județului Sibiu în ultimele patru luni, în majoritatea au fost implicați liceeni, publicul interesat de cumpărarea petardelor fiind format în general din minori.

Reamintim că petardele fac parte din categoria a II-a a obiectelor pirotehnice și,potrivit legii în vigoare, nu pot fi comercializate legal pe teritoriul României.  Cei prinși riscă închisoare  între trei luni și un an.

Categoria I de obiecte pirotehnice, care reunește steluțele, jerbele cu scântei, lumânările scânteietoare și inelele de foc, este singura din cele patru existente care poate fi accesibilă publicului larg. Articolele din celelalte categorii pirotehnice pot fi folosite doar în urma obținerii unor autorizații de la organele abilitate. 

sursă foto: Poliția Română

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

sibianul

Acum 11 ani

ciori si iar ciori , baga-mi-as ciorile in wc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus